Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Jill Johnson rasande efter Tareq Taylors nya bild: "Så trött!"

10 feb, 2024, 16:45 
Vendela Lönnqvist
Efter uppmärksammade inlägget ryter nu Jill Johnson ifrån – ordentligt.
Annons

Att vara kändis kommer med både för-och nackdelar.

Inte sällan krävs det att man står ut med kritik, oavsett vad det är man som känd publicerar eller säger i offentligheten.

Men det är ju en vanesak. Nu har ytterligare ett fenomen börjat dyka upp titt som tätt bland våra svenska kändisar – nämligen fejkreklam.

Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Kändisar utsätts för fejkreklam

Företeelsen är relativt ny. Redan i februari förra året kunde Svensk Dam rapportera att programledaren Jenny Strömstedt uppmärksammade fejkad reklam signerad hennes namn, något som fick henne att ryta ifrån – och höja ett varningens finger.

"Viktigt meddelande! Jag gör ALDRIG reklam. Ser ni reklam med mig oavsett vad det handlar om är det FEJK. En allmän uppmaning - var alltid kritisk. Allt som låter för bra för att vara sant är i allmänhet för bra för att vara sant. Annonsen är anmäld", förklarade hon då.

Annons

Även sångerskan Sanna Nielsen är ett av de som fallit offer för bluffen. I en story på Instagram från i somras skrev hon:

"Det finns konton som utger sig för att vara jag. De ber er om ert telefonnummer osv, snälla gå inte på det. Mitt konto har en blå verifieringsknapp bredvid mitt namn. Anmäl fakekonton!"

Tareq Taylor offer för fejkad reklam

Nu har ytterligare ett känt namn blivit medveten om att fejkad reklam sprids i hans namn.

Kändiskocken tillika programledaren Tareq Taylor varnar nu sina följare för bluffen i ett inlägg på Instagram – och menar att det inte är första gången liknande händer.

"VARNING FÖR FALSKA KONTON I MITT NAMN! Än en gång vill jag varna er alla för falska konton i mitt namn. Detta är det enda kontot jag har på den här plattformen. Jag kommer aldrig att kontakta er och ha långa konversationer och jag kommer aldrig under några omständigheter att be er om pengar", skriver han.

Annons

I samma inlägg uppmanar han följarna och de som blivit kontaktade av de fejkade kontona att anmäla till polisen.

"Det är fullständigt förfärligt att dessa människor lurar och bedrar andra människor på det här sättet. Jag och mitt team anmäler alla konton vi ser, men det är tyvärr sällan Facebook eller Instagram gör någonting åt det. Var rädda om er allihopa❤️"

Jill Johnsons ilska efter bluffen

I kommentarsfälten är det flera kändisar som visar sitt stöd och irritation över fenomenet.

En av dessa är Jill Johnson, som i en kommentar under Tareqs inlägg förklarar att hon också har samma problem.

"Såååå tröttsamt! ♥️ Jag har samma problem! Varför reglerar man inte hur man startar konton?!!! In med bank-id!"

Håller du med Jill Johnson?

Annons