Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jimmie Åkessons privatliv – fem saker du inte visste om SD-ledaren

20 aug, 2022, 15:00 
AvIbraheem Alsalman
Fem saker du inte visste om SD-ledaren Jimmie Åkesson

SD:s ledare berättar öppet om sitt privatliv.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Sverigedemokraterna går till val den 11 september som landets tredje största parti, efter Moderaterna och Socialdemokraterna. SD kom in i riksdagen 2010 och har sedan dess klättrat stabilt i opinionsmätningarna. Partiets huvudfråga är integration och invandring där man vill strama åt rejält i invandringspolitiken.

Partiledaren Jimmie Åkesson, 43, har också högt förtroende och har lett partiet i hela 17 år. Han är alltså den som har suttit mest av alla partiledare.

Jimmie Åkesson separerade från sin fru Louise Erixon, 33, för två år sedan. I våras öppnade han upp med att han känner sig ensam.

– Jag insåg precis innan jul att jag stått och lagat mat i två dagar, köttbullar och revben, egen korv gjorde jag, men vem ska äta all den här maten för det är inte så lätt att bjuda hem folk under julen. Alla har ju planerat sitt redan. Så jag fick äta ganska mycket i julas, har han sagt tidigare.

Annons

Jimmie Åkesson har hittat kärleken igen – efter tuffa tiden

Men nu har Jimmie hittat kärleken igen. I en intervju med programledaren Lotta Bromé, som sänds i Mix Megapol på fredagseftermiddagen utvecklar han vidare och svarar bland annat om han är singel:

– Nej, säger Åkesson.

Är du kär?, undrar Bromé.

– Ja.

Du har fått ordning på kärlekslivet?

– Ja, det tycker jag.

Bortsett från kärlekslivet så är Jimmie Åkesson väldigt sport- och fotbollsintresserad. Han kommer från Sölvesborg och håller på Mjällby som idag spelar i allsvenskan. Han bor där halva av sin tid. Detta eftersom hans 8-åriga son bor där och de två gillar att spendera tid tillsammans. Åkesson gillar även att lyssna på Lasse Berghagen och "Ding Dong".

Åkesson har även tre katter som är döpta efter mat. Sparris, Salami och Sture.

– Sture heter egentligen prins potatis Sture, men hans tilltalsnamn blev Sture.

Åkesson, 53, har även en radioutbildning och var inne i de banorna innan han valde att satsa helhjärtat på politik.

SD-ledaren har tidigare lidit av spelmissbruk på främst nätcasinon. Han berättar att det var illa men att han sedan många år tillbaka slutat spela.

– Jag har aldrig satt mig i skuld eller levt över mina tillgångar. Det var mer ett destruktivt nöje, säger han enligt Expressen.

Foto: TT/Instagram.

Annons