Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Håkan Juholt delar med sig av familjenyhet: "Tårarna bara sprutar"

07 maj, 2021, 11:00 
AvIndra Nordemar
Håkan Juholt ska bli farfar.

Håkan Juholt delar med sig av glädjande familjenyheter på sociala medier – han ska bli farfar.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Håkan Juholts äldste son Anton och hans flickvän Johanna ska bli föräldrar. Det delar den tidigare partiledaren för Socialdemokraterna med sig av på sin Facebook.

"Lycka och total glädje när sonen Anton med kloka flickvännen Johanna ringer för att berätta att de ska bli föräldrar. Lillebror Viktor korkar upp skumpa och mina tårar bara sprutar av obeskrivlig lycka."

Det skriver han intill en skärmdump av ett videosamtal mellan honom, sonen Viktor och de blivande föräldrarna – alla i total lycka.

Gratulerande kommentarer strömmar in under inlägget.

"Vilken lycka! Hela bilden strålar av lycka, så himla fint!!! Grattis till er alla!", skriver en person i kommentarsfältet.

Nio år sedan Håkan Juholts roll som S-ledare

Det var för nio år sedan som Håkan Juholt avgick som partiordförande för Socialdemokraterna, efter ett uppdrag som bara varade i tio månader på grund av kraftigt fallande opinionssiffror och ett stort mediedrev.

Annons

– Känslan att jag hade påbörjat något som jag inte fick avsluta, den är jobbig. Jag var långt ifrån färdig! Om inte om hade varit, hur hade läget varit då? Vad hade hänt i partiet, vad hade hänt i mitt liv och vad hade hänt i Sverige?, har han tidigare sagt till Svensk damtidning.

Håkan Juholt har varit gift med frun Åsa Lindgren sedan 2014.

Numera bosatt i Sydafrika

På senare år han bland annat varit ambassadör på Island mellan 2017 och 2020. Då var egentligen tanken att han skulle kasta in handduken.

Men efter ett samtal från utrikesminister Ann Linde tillträdde Juholt i stället som ambassadör i Sydafrika.

Där har han varit bosatt sedan september förra året tillsammans med frun Åsa Lindgren.

Sönerna Anton, 29, och Viktor, 26, har han från ett tidigare äktenskap.

– Mitt förordnande är på tre år, men om jag inte lyckas, om jag inte räcker till, då flyttar jag hem till familj och vänner i förtid, berättar Håkan Juholt för Expressen.

Foto: TT

Annons