Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kallas oväntade drag i direktsändning – med tv-profilerna: "Hennes önskan"

06 apr, 2022, 18:00 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla gjorde ett minst sagt oväntat drag i Nyhetsmorgon!

Annons
5 saker du vill veta om Therese JohaugBrand logo
5 saker du vill veta om Therese Johaug

OS blev inte som Charlotte Kalla hade tänkt sig och under mars kom beskedet: Skiddrottningen lägger av.

”Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära. Det jag kommer att sakna mest är kicken av att vara i form", skrev Kalla på Instagram.

Men Kalla kan ligga skidorna på hyllan med ett gott samvete. Under karriären har hon skördat stora framgångar. Det blev totalt nio OS-medaljer,13 VM-medaljer och tolv individuella världscupssegrar.

Under onsdagen gästade Charlotte Kalla TV4-programmet Nyhetsmorgon. Där hyllades hon ordentligt för sin lysande karriär. Där stötte hon även på ingen mindre än Leif GW Persson.

– Han kom gåendes där i korridorerna. Jag fick en jättehärlig kram av honom, det värmde verkligen, säger Kalla i Nyhetsmorgon.

Kallas oväntade drag i direktsändning – med tv-profilerna

Samtidigt som vinterhjälten Kalla befann sig i studion stod två andra profiler i köket och lagade mat, nämligen de två finaldeltagarna i Sveriges mästerkock, Adam Thulin och Jimmy Guo. Duon kommer att göra upp om vinsten under onsdagskvällen, och fick en bra start på dagen.

Annons

Finalparet fick en bild med Charlotte Kalla.

"Självklart går @kalla_87 ’s önskemål om att ta bild med mästerkocksfinalisterna Jimmy och Adam först, men sen vågade även vi oss fram. Tack för fantastiska idrottsprestationer och många år med spänning och glädje framför tv’n", skriver Nyhetsmorgons programledare Maria Forsblad.

Men det är inte alla som hyllar Kalla. Journalisten Elisabet Höglund har inte varit imponerad över skiddrottningen under det senaste året.

"Jag har nästan gråtit framför teven. Jag har inte velat se den stora skidåkerskan Charlotte Kalla behöva gräva så djupt för att överhuvudtaget ta sig fram. Det har helt enkelt varit patetiskt och sorgligt att titta på", skrev hon efter Kallas besked.

Foto: TV4.

Annons