Kändisen sågar Tilde efter beteendet i sändning: "Är skit!"

20 jun, 2023, 12:06 
https://image.svenskdam.se/felicia-byline-1.jpg.jpg?imageId=9733955&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Felicia Plåt
Tilde de Paula Ebym
Tilde de Paula Eby har gått från Nyhetsmorgon till Efter Fem. Foto: TT

Filip Hammar sågar Efter Fem.

Annons

TV4 har genom åren gett oss flera populära program. Både inom kategorier som underhållning och nyheter. Bonde söker fru och Fångarna på fortet är två program som verkligen har blivit tittarfavoriter. Men ett program som vi tror tittarna håller lite extra kärt är Nyhetsmorgon.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

TV4:s nya nyhetsprogram

Nyhetsprogrammet tar upp de senaste nyheterna, både högt och lågt. Varje morgon har vi kunnat vakna och tillbringa morgonen med bland annat Jenny Strömstedt, Steffo och Tilde de Paula Eby.

Programmet är så pass populärt att tittarna gärna följer dem hela dagarna. Och detta löste TV4, med eftermiddagsprogrammet Efter Fem. Programledaren Tilde de Paula som har varit på Nyhetsmorgon i flera år gick istället över till Efter Fem när det startade. Och tittarna älskar henne.

Annons

Filip Hammar väljer att lyssna utan ljud

Trots all succé så är det inte alla som gillar programmet. En av dessa personer är journalisten och programledaren Filip Hammar. Han bor numera i Los Angeles, men ibland gör han hembesök för att spela in bland annat Alla mot alla tillsammans med kollegan Fredrik Wikingsson.

Radarparet har länge jobbat ihop och förutom alla olika program har de även en podd, "Filip och Fredrik podcast". I senaste avsnittet berättar Filip om hur han brukar kolla på TV4 utan ljud när han är hemma i Sverige. Denna gången var det Efter fem som var igång, och Filip är ärlig om sina åsikter kring programmet.

– Jag satt och kollade på Tildes program, Efter Fem. Det är ju vad det är-TV. Finns inget problem med det men det kan aldrig nå stora höjder, säger Filip i podcasten.

Filip och Fredrik
TV-duon har jobbat ihop sedan 1996. Foto: TTKarin Törnblom/TT

"Det är ju skit!"

Han fortsätter och menar att programledarna i progammet aldrig hade fått åka till exempelvis Oscars-veckan i LA och intervjua eller göra reklam för "Efter Fem".

Annons

– Det finns en verkshöjd men man kan aldrig ta sig förbi den. Men trots det finns det en självbelåtenhet(...) De sitter bara där och summerar säsongen och berättar om hur bra de har varit, säger Filip och fortsätter berätta om ett inslag från Efter Fem, och avslutar allt med:

– Det är ju skit! Man har blivit bekant med tittarna så man kan sitta och göra ingenting i timmar.

Trots sin hårda utläggning erkänner han att hans intresse för att kolla på programmen utan ljud kan ge en orättvis bild.

– Bland det mest orättvisa man kan göra är ju att ta bort ljudet och av det göra bedömningar, det är inte rättvist, säger Filip och skrattar.

Annons
I annonssamarbete med Dermarome