Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kängan efter missen i Sveriges Mästerkock – ärliga orden om deltagaren

16 apr, 2024, 11:00 
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Jurymedlemmen avslöjar rätten som var oätlig.
Annons

Matprogrammet Sveriges Mästerkock är numera en riktig långkörare.

TV4 hämtade idén från brittiska Masterchef redan 2011, och har sedan dess gett otaliga matfanatiker chansen till en riktigt framgångsrik karriär i köket.

Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”Brand logo
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Så många säsonger finns av Sveriges Mästerkock

Nu är programmet inne på slutet av sin fjortonde säsong, och mycket ser annorlunda ut idag än det gjorde i de första säsongerna då juryn bestod av Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalay – som samtliga har lämnat plats åt nya domare.

Tommy Myllymäki om rollen som domare

Idag är det istället Mischa Billing, Tom Sjöstedt och det senaste tillskottet Tommy Myllymäki, som tog över efter Markus Aujalay så sent som 2023.

"Exalterad över att få vara en del av juryn tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Jag kommer försöka göra mitt bästa att fylla skorna efter ”Mästerkocks”-legendaren Markus Aujalay, vilket inte kommer bli lätt...", skrev Myllymäki i ett inlägg på Instagram då.

Annons

Numera är Tommy en ganska självklar del av juryn, och i en intervju med Jönköpings-Posten berättar han om några toppar och dalar han upplevt under de två säsonger han varit med och bedömt.

Rätten som var oätlig – domarens känga till deltagaren

På frågan om vad det godaste han någonsin ätit i programmet var, avslöjar domaren att det var en dumpling-dipp gjord på thaibasilika som deltagaren Stefanie Forsberg Gonzales lagade.

Men vad är det äckligaste han ätit?

– Under första säsongens audition kom någon in med något med krabba och det luktade inte bra. Den var jag rädd för att äta, det kändes inte fräscht, avslöjar Tommy.

Faktum är att krabban var oätlig, så pass att han vägrade smaka på den. Istället åt han "andra delar av tallriken".

Annons