Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kikki Danielssons sorgliga besked “Jag bär på en trasighet”

10 nov, 2022, 13:00 
Kicki Danielssons sorgliga besked “Jag bär på en trasighet”
Foto: TT

Kikki öppnar upp om de svåra utmaningarna hon har haft längst vägen...

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Kikki Danielsson, 70, är dansbandslegenden som trots många år i karriären inte planerar att lämna rampljuset.

Artisten är just nu högt aktuell med en bok, närmare bestämt en självbiografi, och ett album. Spännande!

Självbiografin har fått namnet "Du vet ingenting om mig" och det är lite så Kikki känner.

Hon anser att hon blivit mycket missförstådd i media när hon öppnar upp om mindre roliga perioder av livet – något hon inte trivs med

– Jag blir så ofta iklädd en offerkofta och den vill jag verkligen inte bära. Att uppfattas som gnällig, bitter och självömkande är det sista jag vill, det berättar artisten för Hemmets Journal.

Hon fortsätter:

– Den här boken är en sorts revansch, säger hon. Det är så många som tror och tycker så mycket om mig, utan att egentligen känna mig. Jag har blivit kallad fyllekärring, gnällspik, lipsill … De tror att jag vill bli omskriven, att jag ringer upp och ber tidningarna skriva. Så är det ju inte alls!

Annons

Tog sig till slut ur missbruket

Kikki Danielsson är mån om att berätta hur perioden fylld av alkoholmissbruk faktiskt var och kändes. Det började under småbarntiden och pågick till maken Kjell fick nog.

Kikkis missbruk gick till den punkt att maken Kjell såg till att hon fick läggas in på Nämndemansgården, allt för att bli av med alkoholmissbruket.

– Jag ville verkligen inte vara där, det var som ett fängelse. Men det var samtidigt där som rebellen i mig började gro. ”Jag ska fan klara av det här själv.”

Hon är kritisk till sättet som hennes missbruk porträtterades i media. Hon säger att hennes manliga kollegor inte fick samma behandling.

– Ungefär samtidigt var sångaren Plura och skådespelaren Mikael Persbrandt omskrivna missbrukare. Jag fick bara skit och blev kallad fyllkärring men Plura fick ett eget matprogram och Persbrandt nya filmroller …

Har svårt att finna vänskap

Kikki finner vänskapsrelationer komplicerade och menar att hon gärna spenderar tiden själv utöver tiden som spenderas med familj eller musik.

– Nej, vänskap har inte varit min bästa gren. Hur jag än vrider och vänder på det så har jag ett nedärvt utanförskap, en trasighet som jag inte vill eller kan dela med någon annan.

Foto: TT

Annons