Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kollegan avslöjar Läckbergs miljonsuccé!

05 jul, 2022, 18:00 
AvSimon Holm Stålhand

Kollegan avslöjar allt!

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Deckardrottningen, Camilla Läckberg, 47 och mentalisten, Henrik Fexeus, 49, gör dundersuccé med romantrilogin ”Box” om utredarna Vincent och Mina som de skrivit tillsammans.

Då är det kanske inte särskilt överraskande att det syns på bankkontot. När Henrik Fexeus gästade Nemo möter en vän så berättade han allt!

– Jag fick höra att det var en av de största bokdealarna någonsin i hur många länder som är inblandade. Det går inte att relatera till sånt, säger Henrik Fexeus i podcasten.

Två av tre böcker i trilogin har redan nått hyllorna och de har gått åt som smör i solsken. Henrik Fexeus avslöjar också att succén i Sverige var i bakhasorna på den världsliga succén.

– Den såldes till 60 länder ett år innan den var publicerad i Sverige, berättar han.

Så många miljoner kronor har de dragit in

I höstas hade duon dragit in omkring 100 miljoner kronor utomlands, men nu när bok två också adderats till samlingen har siffran ökat.

Annons

– Ryktet säger att totalt bland alla länder någonstans i närheten av 150 miljoner kronor, säger Henrik Fexeus i podcasten.

Ja, det finns definitivt fog för att påstå att det landade en hel del pengar i fickan för de båda. Men Henrik Fexeus är också tydlig med att allt inte går till dem.

– Vi är inte bara två om det här. Det finns en agent som har gjort affärerna förstås, som ska ha en ganska stor del av kakan, och så finns det PR-människor. Med det sagt är det fortfarande tramsigt mycket pengar, förstås.

Fexeus avslöjar också att vinsten delas lika mellan författarna, men att han förstår hennes ovärderliga erfarenhet.

– Det är klart att jag också förstod värdet i att jobba med henne, betydelsen av hennes varumärke och den långa erfarenhet hon har, det ska jag inte sticka under stol med. Men det var aldrig det som var drivande eller lusten i projektet, säger han i podcasten.

Annons