Konflikten mellan SVT och Carola – nu agerar kanalen

Carola Häggkvist

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Carola Häggkvist och SVT har hamnat i en konflikt efter bilderna i Eurovision Song Contest.

Slå på ljud

Carola Häggkvist var en självklar person att ta rollen som den svenska representanten i Eurovision Song Contests juryinslag. Men hennes framträdande blev inte den bejublade succén som alla hoppats på.

Istället fick vi oss en liten stunds pinsamhet, när en ljudtekniker plötsligt dök upp i bild och ville rätta till Carolas mikrofon.

– Nu är det dags. Nej nu, sa Carola i direktsändning.

Carola Häggkvist i konflikt med SVT efter Eurovision Song Contest

Carola Häggkvist och Eurovision Song Contest

Carola Häggkvist hamnade i en pinsam situation i Eurovision Song Contest.

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Resten flöt på bra, men publiken hade svårt att släppa fadäsen. Så även Carola, som tog till Instagram efter tävlingen och riktade skarp kritik mot SVT.

"Nu måste jag få reagera och försvara mig! Jag var verkligen REDO. Kära nån, vad är det frågan om egentligen när jag ser att SVT gör en pudel och lägger över teknikfadäsen på mig?! Med avsändare ’SVT nyheter’ inatt för å skydda sig själva. Jag blir uppriktigt illa till mods över agerandet", skriver Carola i ett inlägg på Instagram.

"Jag sa försiktigt att ’vi är i sändning nu’ och tänkte bara att det här är ju helt otroligt och händer bara inte.. jag kunde bara ’le mitt i stormen’ och försöka samla mig. Då hade jag stått på plats i studion på samma fläck i 35 minuter med de kläder jag skulle ha på mig och fått en öronsnäcka i örat så jag kunde höra programledarna i Rotterdam!!", skriver Carola.

"Nu vänder de, SVT själva, mina ord som skydd mot sin egna obegripliga fadäs då teknikern syns med råge i rutan med armarna framför mig och har noll koll att vi faktiskt är i sändning.. Det borde inte kunna ske! Helt obegripligt. Och jag var inte ens sur efteråt. Bara förvånad över fenomenet att det ens kunde ske. Man slutar aldrig att förvånas."

Svensk Dam har varit i kontakt med SVT. Via pressansvariga Catarina Wilson hälsar de att de inte kommer att kommentera Carolas Instagram-inlägg – trots den fräna kritiken mot kanalen. Det blir heller inga kommentarer kring saken längre fram, meddelar Catarina.

Carola har på sin kant fått gott om stöd i sitt kommentarsfält.

"Älskade vän. Du skötte det så bra. Ärligt och proffsigt. Du strålade och vi är så stolta och imponerade över hur du tacklade den situationen du försattes i", skriver artisten Mariette Hansson.

"Jag hoppas att det landar i ditt varma hjärta att du själv inte har något som helst att klandras för. Det kräver sin person att att både få chansen, möjligheten och kunna leverera det som du Alltid levererar", skriver sångerskan Sonja Aldén.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt