Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Krismöte med TV4-profilen efter regelbrottet på kanalen – och nu rasar hon

13 feb, 2024, 13:00 
Anna Brolin
Farmen med Anna Brolin i spetsen är tillbaka på TV4 med full kraft – och nu uppdagas en skandal kring programmet.
Annons
7 saker du inte visste om Anna BrolinBrand logo
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Farmen är programmet där de tävlande får testa på det traditonella bondelivet – allt medan en halv miljon kronor ligger i potten.

Något som är upplagt för drama. Och drama har det blivit. Årets säsong har varit kantad av avhopp och bråk.

Och nu, när ett regelbrott uppdagats, har situationen inte direkt blivit bättre. Det har varit krismöte – och en TV4-profil tvärvänder plötsligt.

Krismöte efter TV4-profilernas regelbrott

Det var i söndagens avsnitt som regelbrottet uppdagades. Deltagarna Jennifer och Maxine tog mat utanför Farmens gränser och straffades därefter.

Det var Hans Wincent, som är mentor och expert i programmet, som presenterade sanktionen. Kvinnorna blev av med sina värdefulla amuletter, ett straff som de först tog bra.

Annons

– Varför vi gjorde det här regelbrottet var för att vi behövde lite spänning. Det var skitdumt, jag ångrar mig självklart. Men det var också lite kul under tiden jag gjorde det, säger Jennifer i programmet.

Maxine utvecklar mer till TV4:

– Produktionen fick komma in och ha krismöten, hur mycket som helst.

Jennifer och Maxine ska ha varit ute på en kvällspromenad och sett sin chans till att sno mat som de sedan tog med sig till gården och gömde.

– Vi var ändå ärliga och sa att vi vet att vi gjort fel, ni får skicka hem oss om ni vill, vi ska stå för det vi gjort och ta vårt straff. Om ni vill att vi packar och drar hem så gör vi det. De sa att nej nej, vi ska hitta en lösning på det här, vi vill inte att ni drar hem, berättar Maxine.

Deltagarna i Farmen
Jennifer och Maxine ställs till svars för sitt regelbrott.

TV4-profilens ilska efter straffet

I en kommentar till Nöjeslivet säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, att några i teamet upptäckt att godis saknades.

Annons

Enligt kanalen var det aldrig på fråga att kvinnorna skulle tvingas lämna gården, utan att ta amuletterna kändes som straff nog.

Något som Jennifer och Maxine alltså först tog med ro. Men när Hans på uppdrag av Anna Brolin sedan delar ut amuletterna till andra deltagare - Per, Dessan och Ronja - tvärvänder Maxine och ilsknar till.

– Det enda jag kan tycka är dåligt är att våra amuletter plötsligt ges bort till folk som inte är värda det. Det tycker jag är piss, de förtjänar det inte alls, säger hon till TV4.

Ännu ett drama på gården alltså. Vi får se hur deltagarna hanterar situationen framåt.

Foto: TT, Skärmdump TV4

Annons