Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Krister Henrikssons oväntade beteende: “Vill tala om att jag har pengar”

03 jul, 2024, 12:00 
Alice Lövholm
Krister Henriksson.
Krister Henriksson tar ett oväntat beslut. Foto:TT.
Nu tar Krister Henriksson ett oväntat beslut – förklarar anledningen bakom.
Annons
TV: Se när Victoria och Daniel anländer till DramatenBrand logo
TV: Se när Victoria och Daniel anländer till Dramaten

Krister Henriksson, 77, är skådespelaren med det långa CV:t. Han har hyllats och prisbelönats för sina åtskilliga roller på Dramaten, i filmer och tv-serier.

Han verkar inte ha någon plan på att sluta – tvärtom. Det senaste vi fått se honom i är tv-serien Sommaren med släkten där han spelar pappan och morföräldern Gunnar Wahlborg.

Nu har Krister tagit ett beslut utöver det vanliga och berättar om anledningen bakom.

Krister Henriksson.
Nu vill Krister Henriksson skänka bort en del av sin förmögenhet. Foto:Karin Törnblom/TT

Fattade ett beslut

Det är när han gästar det senaste avsnitten av Kristoffer Triumfs podcast Värvet som han berättar om beslutet – att skänka bort en stor summa pengar.

Annons

– Jag har precis bestämt att jag ska ge Teater Galeasen 100 000 kronor, jag ska skänka det för de har jättedålig ekonomi, säger Krister i intervjun.

Under ett möte inför donnationen får Krister en fråga som han bestämt väljer att svara nej på.

"Vill tala om att jag har pengar"

– Jag mötte dem och de berättade om de andra donatorerna och det är sånna där riktiga donatorer som har miljarder kanske. Då frågade de om jag ville vara anonym, då sa jag ”varför skulle jag det, då är ju poängen borta?”. De flesta donatorer vill ju vara det. För de som sitter med miljarder blir naturligtvis jätterädda för att nu kommer alla komma och vilja ha pengar, säger han och fortsätter:

– Jag är inte i det läget, jag vill tala om att jag har pengar och jag vill också tala om att jag är generös att kunna ge ifrån mig de pengarna och då även provocera andra att göra det.

Teatern Galeasen som ligger i centrala Stockholm har antagligen en speciell plats i Kristers hjärta – han har nämligen tidigare regisserat pjäsen Jag kysste hennes deodorant där.

Krister berättar att han är stolt över att han kan skänka pengar till dem och avslutar samtalet genom att säga:

– Jag är stolt över att jag har tjänat pengar, jag kommer från en miljö där pengar inte var självklart. Pengar har alltid varit betydelsefullt för mig i den uppväxt jag har, därför har det också varit betydelsefull när jag har pengar och att jag får vara stolt över att ha det.

Foto: TT.

Annons