Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritik mot Gunilla Persson efter hennes video på GW: ”Det finns gränser”

12 feb, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det var bitsk stämning mellan tv-profilerna under deras besök hos "Nyhetsmorgon"...
Annons

De är båda svenska kändisar och tv-profiler – men knappast bästa vänner.

Fejden mellan Hollywood-frun Gunilla Persson och kriminalaren Leif GW Persson har pågått sedan 2018, då Gunilla polisanmälde GW för grovt förtal.

Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

Därför anmälde Gunilla Persson GW för förtal

Detta efter hans uttalande i "Brottsjournalen", där han kommenterar anklagelserna mot Gunilla efter att hon ertappats med att stjäla ett par glasögon från en butik i Miami.

Även om fallet slutade med en uppgörelse, vilket innebär att profilen inte döms i utbyte mot att hon till viss del accepterar anklagelserna, menade GW att Gunilla knappast är oskyldig eller att det var första gången hon försökta stjäla något.

"Fulla av spydigheter"

Uttalandet fick Gunilla Persson att ringa polisen.

Annons

– Hans uttalanden är fulla av spydigheter. Och han ifrågasätter hur tv kan anlita mig. Det är riktigt allvarliga påståenden, sa hon vid tiden till Aftonbladet.

Leif GW gick i sin tur ut på Instagram för att kommentera anmälan – och menar att han har kunskapen i ryggen.

GW:s svar på Gunillas anmälan

– Jag såg i tidningen att den där Hollywoodfrun, jag måste ha förträngt namnet, hon var upprörd av det jag har sagt i Brottsjournalen och nu skulle hon minsann polisanmäla mig och se till att jag hamnar i fängelse, sa han och fortsatte:

– Men då har hon fått det mesta om bakfoten, det kanske inte är första gången, nämligen så skyddas jag av tryckfrihetslagstiftningen.

GW förklarade att det, vid en fällande dom, inte blir han som hamnar i fängelse utan den ansvariga utgivaren – i detta fall TV4.

Annons

Gunillas klipp på GW väcker kritik

Med all historia mellan tv-profilerna, var det kanske inte de gladaste av miner när både Gunilla och GW var inbjudna till "Nyhetsmorgon" samma dag.

I en video som Hollywoodfrun publicerade på Instagram syns hon gå med sakta steg bakom en obrydd GW – något som verkar ha upprört henne.

"Inte precis de bästa vännerna idag på @nyhetsmorgon @tv4 - ni kanske ser vem det är och som tidigare, några minuter innan, låtsades att han inte kände igen mig. Hade lust och gå fram och prata med honom och ställa honom lite frågor, men Erika kom emellan och fick mig att lova att inte göra det", skriver Pernilla under videon.

"Låt bli vår GW!"

I kommentarsfältet möts nu Gunilla av en del hyllningar – men övervägande kritik.

Annons

”Finns det någon människa som du inte är osams med? Testa att vara glad och positiv någon gång. Du kan tacka mig efter!", skriver en följare.

Romansryktena kring Gunilla Persson – nu avslöjar HollywoodfrunBrand logo
Romansryktena kring Gunilla Persson – nu avslöjar Hollywoodfrun

”GW är den enda kändisen i det här klippet”, skriver en annan.

"Låt bli vår GW!", "Men snälla...han såg dig inte ens...det finns gränser för hur lättkränkt man får vara" och "Är du en kunglighet, eller?!" löd andra kommentarer.

Nu svarar Gunilla efter klippet på GW

Efter den uppmärksammade videon nådde Hänt ut till Gunilla, som gav ett rakt och kort svar:

”Vi behöver inte ta upp det, bara positiva vibbar nu”.

Annons