Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kuppen mitt under Pernilla Wahlgrens föreställning – stormade scenen

28 feb, 2023, 17:30 
Mitt under Pernilla Wahlgrens föreställning fick de ovälkomnat besök – eller...?
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under Melodifestivalens fjärde och sista deltävling i helgen gick inte allting enligt plan. Mitt under favorittippade Loreens nummer får hon plötsligt sällskap på scenen av klimataktivister.

Det fick schlagerdrottningen Pernilla Wahlgren att se rött. Nu skickar hon en passning till händelsen i sin egna show Peter Pan går åt helvete.

Pernillas panik – tårarna i samtalet till ChristianBrand logo
Pernillas panik – tårarna i samtalet till Christian

Pernilla Wahlgrens ilska efter kuppen i Melodifestivalen

Det var klimataktivister med budskapet "Återställ våtmarkerna" som klev upp på scenen och kuppade SVT:s sändning. Loreen fick spela om sitt nummer, och skickades raka vägen till final.

Som så ofta med likande klimataktioner väcker det givetvis en hel del känslor, både positiva och negativa.

En av de som höjde rösten efter kuppen i Mello var Pernilla Wahlgren, som hellre att sett att de fick fram sitt budskap på annat vis.

Annons

"Be snällt nästa gång, istället för att sabotera och förstöra för människor som har jobbat hårt och lagt ner tid, energi och pengar & kärlek på dessa tre viktiga minuter…!" Vädjade hon bland annat på Instagram.

SVT själva kommenterade situationen, och tyckte det var beklagligt.

– Vi kommer naturligtvis utvärdera det här och se vad som hänt, säger projektledaren Anders Wistbacka till Aftonbladet.

Loreen och Smash Into Pieces när de gick vidare till finalen efter deltävling 4 av Melodifestivalen 2023
Efter en omtumlande deltävling stod Loreen och Smash into pieces klara som finalister.

Stormade scenen – Pernilla kommenterar händelsen

Ja, Pernillas scen ska man nog undvika att storma, för att hålla sig på god fot. Men det var också det som hände, mitt under hennes föreställning dök plötsligt ett gäng "aktivister" upp på scenen.

Det hela rörde sig dock om en planerad sketch, som en blinkning till det som hände Loreen i Malmö Arena. Pernilla och gänget bestämde sig alltså för att kuppa sin egna föreställning, som en kul överraskning till publiken!

Annons

Tittar man närmre på klippet som Pernilla delar på sin Instagram, ser man nämligen att ensamblemedlemmen Ola Forssmed är en av scenhopparna.

Likt de som tog sig upp på Mello-scenen har de en skylt med texten "Återställ våtmarkerna".

"Inte ens på teatern går någon säker" Skriver Lifeline Entertainment på Instagram. Pernilla själv skrev att det "inte bara är Loreen" som råkar ut. Härligt att hon kan se det roliga i situationen, trots att hon säkert hoppas att hon får genomföra sin turné ostört!

Foto: TT

Annons