Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Läckta dokumenten avslöjar – svindlande miljardvinsten om Bianca Ingrossos företag säljs

19 feb, 2024, 23:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Så mycket kan Bianca Ingrossos bolag komma att säljas för.
Annons

Bianca Ingrosso har inte ens hunnit fylla 30 år och kunde för några år sedan deklarera sig själv som ekonomiskt oberoende.

Därför flyttade Oliver Ingrosso hemifrån – som 16-åringBrand logo
Därför flyttade Oliver Ingrosso hemifrån – som 16-åring

Så mycket köptes Caia för

Detta tack vare att riskkapitalbolaget Verdane i juni 2020 köpte upp 51 procent av entreprenörens sminkbolag Caia – för 250 miljoner kronor.

Detta är dock någonting som Bianca senare kom att ångra.

– Vi skulle aldrig ha sålt Caia om ni frågar mig, och jag ville inte det, sa hon i dokumentären ”Imperiet – Bianca” och kallade det för hennes "livs största misstag".

Därför ångrar Bianca försäljningen till Verdane

Anledningen, menar hon, är för att bolaget med högre krav inte längre blir så som hon vill. Det finns fler beslutsfattare och mer som står på spel, vilken innebär att den familjära känslan och passionen för det som Caia verkligen står för – skönhet och en glädje för smink – går förlorad.

Nu säljs Bianca Ingrossos bolag – igen

Drygt två år har gått och nu tisslas det om att Caia är påväg att säljas igen, enligt Breakit.

Annons

Att ett byte av ägare kan ske avslöjade Dagens Industri i slutet av januari. Enligt uppgifter ska Verdane ha anlitat finansbolaget Raymond James inför försäljningsprocessen.

Hemliga dokumenten i Caias företag

Breakit rapporterar dessutom att flera hemliga dokument nått dagens ljus. Det ska handla om rörelseresultatet för år 2023, som ökade med 50 procent till 198 miljoner kronor – vilket bara stavas rekord.

Enligt Breakits prognos kommer Caias omsättning för 2024 hamna på omkring 800 miljoner kronor.

Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnanBrand logo
Här avslöjar Bianca Pernillas fling med världsstjärnan

Så mycket kan Caia säljas för – enorma vinsten

Ytterligare uppgifter i dokumenten visar på att Biancas bolag har 226 000 kunder i Sverige, 60 000 i Norge, 32 000 i Tyskland och 23 000 kunder i övriga Europa. Samtliga beskrivs som "extremt lojala och sektliknande".

– Allt talar för att det blir en industriell köpare som till exempel L'Oréal. I den miljön tror jag Caia passar bättre än i ett riskkapitalbolag. Det är också en industriell köpare som kan betala bäst, förklarar en källa till Breakit.

Och skulle Caia komma att säljas till en skönhetskoncern landar prislappen på svindlande fyra miljarder kronor – en riktig kassako för Verdane.

Annons