Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lars Johansson: Sluta klaga på Charlotte Perrelli – hon har förtjänat all sin lyx

14 maj, 2023, 09:00 
Lars Johansson
LARS JOHANSSON: "Varför lägga ut detta? När vi pratar om matpriser", följt av en kräkande emoji. "Helt verklighetsfrånvänt beteende.".
Charlotte Perrellis bilder från sitt lyxiga liv på sociala medier retar gallfeber på många följare och påhoppen och glåporden haglar.
Givetvis är det helt oförtjänt – få artister och kändisar är lika jordnära som hon och vet vad hårt arbete verkligen innebär.
Annons
Charlotte Perrellis enorma lyxvilla inifrån!Brand logo
Charlotte Perrellis enorma lyxvilla inifrån!

Det går inte att sticka under stol med att Charlotte Perrelli gillar det goda i livet – och ser till att njuta av det. Till vardags bor artisten och entreprenören med sin Anders Jensen, vd för Ryds bilglas, i ett gigantiskt lyxhus i Djursholm. 800 kvadratmeter med pool. Värderat till 70 miljoner kronor, inredningen är en sann dröm.

– Vi håller på att renovera vårt sovrum och badrum, och faktiskt finns också där ett dressingroom som det var dags att göra i ordning. Hela fjärde våningen renoveras, berättade hon ifjol för Expressen.

Lägg sedan till ett fantastiskt vinterhus i Åre med jacuzzi och storslagen utsikt över nejden, samt det faktum att Charlotte Perrelli och Anders Jensen sålt sitt 800 kvadratmeter stora sommarboende i Marbella, Spanien, för enligt uppgifter 80 miljoner kronor.

Annons

Orsaken till försäljningen? Paret ville ha ännu mer utrymme så de får plats med släkt, vänner och bekanta. Nytt gigantiskt hus har hittats och inflyttning sker eventuellt i sommar.

Nyligen begav sig hela familjen Perrelli/Jensen iväg på en underbar resa till Bali. Bodde på lyxresort, vandrade på de kritvita sandstränderna, badade, skojade, njöt av de läckra maträtterna.

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen promenerar på en sandstrand på Maldiverna under deras smekmånad.
Charlotte Perrelli och Anders Jensens smekmånad tillbringades på lyxiga Maldiverna.

"Hennes överdådiga tillvaro sticker också oerhört mycket i ögonen på vissa av följarna"

Charlotte Perrelli tillhör de mest transparenta kändisar vi har i det här landet och hon visar gärna upp delar av sitt privatliv i sociala medier.

Men bilderna från den överdådiga tillvaron sticker oerhört mycket i ögonen på vissa av följarna.

Annons

Något som snabbt bekräftas när jag går igen kommentarer till hennes Instagram-poster:

"Funderat på att kanske ”bara” lägga 100 000 per natt och skänka 400 000 per natt till Ukraina?"

"Missunnar ingen semester men 500 000 kr per natt är ju att spotta mindre bemedlade människor rakt i ansiktet"

"Helt verklighetsfrånvänt beteende."

"Varför lägga ur detta? När vi pratar om matpriser”, följt av en kräkande emoji.

Varför inte säger jag.

"Har en arbetskapacitet utöver det vanliga"

Charlotte Perrelli har fått möjligheten att leva på större fot än de flesta av oss andra.Och hon har själv förtjänat sin framgång, varit sin egen lyckas smed.

Jag har i egenskap av journalist bevakat Charlotte Perrelli i över två decennier. På nära håll själv upplevt vilka enorma ansträngningar hon lägger ner för att nå dit hon vill. Sångerskan har en arbetskapacitet utöver det vanliga.

Ända sedan Charlotte Perrelli 1987 började som dansbandssångerska i Bengt-Ingvars har det varit hårt jobb på vägarna som gällt. Tolv års ständigt turnerande i buss. Långa resor, helkvällsspelningar med Kendrix, Anders Engbergs orkester och Wizex. Hon vet vad ömma stämband, värkande fötter och huvudvärk på grund av för lite sömn innebär.

Annons

Visst, inget snack om att arbetet burit frukt. Vinst i Eurovision Song Contest 1999 och seger i Melodifestivalen 2008. Sångerskan har dessutom programlett schlagern inte mindre än tre gånger. Men smakar det så kostar det.

Året då Charlotte Perrelli vann Melodifestivalen för andra gången orkade inte kroppen längre. Kraschen blev fullständig. Artisten svimmade på gatan. Var skräckslagen för att inte klara av att ta hand om sina barn.

– Det var ett helt galet schema. Under ett halvår han jag inte sova mer än fyra timmar per natt. Det hade säkert funkat om mitt privatliv hade varit lugnt och stabilt, men det är det sista man kan säga att det var, har Charlotte Perrelli berättat för MåBra.

"Den bullbakande fyrabarnsmamman är aldrig långt borta där under paljettfodralet från Versace"

Och de flashiga Instagrambilderna till trots, sångerskan har aldrig glömt sina rötter, varifrån hon kommer. Hennes skor må vara från modehus som Gucci och Prada, men de höga gnistrande klackarna är stadigt nedkörda i den småländska myllan.

Annons

Född och uppvuxen i lilla samhället Hovmantorp med jordnära föräldrarna Berth och Monica vet Charlotte Perrelli hur verkligheten ser ut för flertalet. Sångerskans pappa var sjuk under stora delar av uppväxten och hon har själv berättat hur detta tidigt gjorde henne självständig och fick henne att ta eget ansvar. Något som också verkligen märkts genom åren då jag intervjuat henne i såväl med- som motgång.

Oavsett om det varit efter framgångar i Melodifestivalen eller i samband med hennes svåra skilsmässa och utbrändhet har svaren på frågorna alltid varit raka, ärliga och grundade. Det har kvittat om våra möten skett på ett stekhett torg i Tirana, Albaniens huvudstad, eller på ett krigsfartyg mitt i vintern i Karlskrona eller ägt rum en svensk augustidag efter dåligt psykiskt mående – Charlotte Perrelli spelar inga spel.

What you see is what you get. Den bullbakande fyrabarnsmamman från skogen är aldrig långt borta där under paljettfodralet från Versace. Avundsjuka är just en sjuka.

Så, var större än att låta Jante visa sitt fula tryne i ert medvetande för att sedan låta honom fortsätta ut i fingrarna som knattrar in elaka kommentarer på sociala medier.

Klart Charlotte Perrelli ska kunna visa sina underbara semestrar och glimtar från sin fantastiska tillvaro utan att dömas. Sångerskan har mer än väl arbetat ihop till sina framgångar och vi andra ska bara vara glada över att hon då och då bjuder på inblickar i det fascinerande liv hon skapat.

Foto: TT/Privat

Annons