Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Lars Lerins oväntade beteende – berättar om det nya livet

28 jun, 2024, 12:00 
Alice Lövholm
Lars Lerin.
Lars Lerin tar ett ovanligt beslut och har fått en ny tillvaro. Foto:TT.
Lars Lerin byter gammalt mot nytt och lever idag ett helt nytt liv.
Annons
Lars Lerin om stora saknaden på ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
Lars Lerin om stora saknaden på ”Stjärnorna på slottet”

Lars Lerin är en av Sveriges mest älskade konstnärer som kommit att bli folkkär genom egna tv-program som Lerins lärlingar och Vägen ut med Lars Lerin.

Tillsammans med hans stora kärlek Junior Marques har han fyra barn – Rafael, 9, Gabriel, 8 och tvillingflickorna Iris och Gerd som båda är fem år gamla.

Trots ett familjeliv med många barn fortsätter han vara ständigt aktuell som konstnär och tv-personlighet men nu har han tagit ett oväntat beslut.

Bryter gamla mönster

Om man vill köpa Lars Lerins tavlor är det Peter Petterssons auktioner som gäller. Lerins säljer flera verk men nu har han gått ifrån försäljningen och istället valt att skänka bort konst. Konst som hade kostat en förmögenhet.

Annons

I våras skänkte han bort konst till förmån för barnen i Ukraina, och tidningen Hänt kunde rapportera vad verken var värda – upp till 500 000 kronor.

Nu väljer han att göra det igen – denna gång ska pengarna gå till ungdomsidrotten på Hammarö. Anledningen? Hans kära barn.

– Jo, det är för att barnen är engagerade i innebandy- och fotbollslagen här på Hammarö. Så intäkterna går oavkortat till Skoghall IBK och IFK Skoghall, säger Lars Lerin till värmlandstidningen NWT.

Lars Lerin och Junior Marques.
Lars och Junior träffades 2007 och har idag fyra barn tillsammans. Foto:Karin Törnblom/TT

Den nya tillvaron

Förutom det fina valet att skänka bort sin konst istället för att sälja den har Lars Lerins tillvaro förändrats sedan han fick barn. Han har till och med blivit med nytt jobb. Eller som han själv beskriver det har han blivit "chaufför vid sidan av måleriet" och skjutsar sina söner till deras träningar varje dag.

Lars beskriver hur mycket föreningarna betyder för hans söner och de andra barnen på Hammarö.

– Jag blir ju intresserad nu när barnen är så uppe i det. Det är lite roligt att se på träningsmatcher och heja på dem och på laget. Men vissa träningar sitter jag kvar i bilen och lyssnar på en ljudbok istället, säger han till NWT.

Foto: TT:

Annons