Lasse Berghagens hemliga samtal med Sanna Nielsen inför Allsång på Skansen – mötet ledde till tårar

Lasse Berghagens ord om Sanna Nielsen Allsång på Skansen 2021

Han var hyllad i tio år och så populär att det till sist blev för mycket.
Hon har gjort stor succé och gravidmagen intresserar ett helt land.
Inför premiären av "Allsång på Skansen" hyllar Lasse Berghagen sin kronprinsessa Sanna Nielsen.
– Jag tycker Sanna är jätteduktig, har den forna programledaren sagt.

Slå på ljud

Inte ett öga var torrt.

Framförallt inte Lasse Berghagens.

7 augusti 2019 hyllades hans insatser för "Allsång på Skansen" och den 50 år långa artistgärningen på Sollidens scen.

Lasse Berghagens möte med Sanna Nielsen – ledde till tårar

– I år firar han 50 år som artist, och han är här i kväll – Lasse Berghagen. Hej, välkommen, sa programledaren Sanna Nielsen.

LÄS MER: Lasse Berghagens tårar: "Ett riktigt fiasko"

Hon drog sedan plötsligt upp Lasse Berghagen på estraden och tillsammans med folkhavet sjöng hon sedan ett medley bestående av guldkornen ur hans låtskatt.

– Hur känns det att vara här Lasse, frågade Sanna Nielsen, en överrumplad Lasse Berghagen svarade:

– Det är underbart!

Lasse Berghagens möte med Sanna Nielsen blev en gråtfest

Sanna Nielsen gratulerar en rörd Lasse Berghagen under "Allsång på Skansen". Nu är det dags för 2021 års premiär av programmet.m

NILSSON NILS PETTER/Aftonbladet/

Lasse Berghagen ofantligt folkkär i Allsång på Skansen

Mellan åren 1994 och 2003 i SVT hade han blivit ofantligt folkkär. Minsta lilla barn på plats visste vem Lasse Berghagen var. Verkligen alla ville fira hela Sveriges forna allsångskung.

– Jag blir lite rörd, och inte så lite heller, sa Lasse Berghagen och grät sig igenom hela programpunkten hållandes den bukett röda rosor han fått lite tidigare.

Efter att ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Min kärlekssång till dig” tolkats avslutades hela hyllningen med ”En kväll i juni (Han tog av sig sin kavaj)”.

LÄS MER: Lasse Berghagen avslöjar sanningen bakom skilsmässan med Lill-Babs

– Lasse Berghagen vi älskar dig, sa Sanna Nielsen innan hon brast ut i sång.

Under slutklämmen la hon armen runt en fortsatt chockad Lasse Berghagen och programledarna sjöng tillsammans. Överraskningen avslutades med att Berghagen än en gång fick torka tårarna av glädje.

Men faktum är att den enorma popularitet Lasse Berghagen fick genom "Allsång på Skansen" höll på att kosta honom det mesta.

Uppmärksamheten blev för mycket för Lasse Berghagen

Bakom kulisserna fanns något annat som tittarna inte fick ta del av. I sin podcast En blandning av sött och salt, som han hade tillsammans med svärsonen Olof Röhlander, berättade han om den verkliga anledningen till att han kastade in den blåa kavajen.

Uppmärksamheten blev till slut helt enkelt för stor.

– Från början kunde jag gå ut och skriva autografer och gå omkring och prata med folk. De sista åren, då var det säpovakter och ambulanser där. Det blev för stort. Det passade inte mig, sa han i podcasten och fortsatte:

– I och med att det var så mycket folk kände jag att det nästan blev kvävande. Jag kände att min frihet höll på att försvinna. Jag kunde inte gå åt nåt håll utan att ha vakter med mig, säger han.

När Lasse Berghagens älskade hustru Eva kom hem efter till programledaren efter avslutningsfirandet, själv hade han lämnat tidigt sa han till henne:

– Jag är så glad att jag överlevde.

Lasse Berghagen hyllar sin efterträdare Sanna Nielsen inför Allsång på Skansen 2021

Lasse Berghagen blev en verklig ikon genom "Allsång på Skansen". Och han hyllar gärna sin kronprinsessa Sanna Nielsens insatser på hans gamla scen.

STEFAN S÷DERSTR÷M / XP / TT

Sanna hyllas av Berghagen inför Allsång på Skansen 2021

Lasse Berghagen har dock idag en fin relation till "Allsång på Skansen" och hyllar sin kronprinsessa Sanna Nielsen så fort han kommer åt.

– Jag tycker Sanna är jätteduktig, har han sagt.

Ända sedan Bromöllas stolthet tog över programledarrollen har Lasse Berghagen funnits där och stöttat. Inte minst när det drar ihop sig till säsong.

– Nu på sommaren har vi det. Jag pushar henne lite grann och uppmuntrar. Det är inget lätt jobb. Hon har allas ögon på sig, och alla behöver vi en dunk i ryggen och en spark i baken. Det är ganska odramatiskt, har han sagt till Aftonbladet.

– Det är inget lätt jobb, hon har allas ögon på sig.

Lasse Berghagen fortsatte genom att hylla även själva "Allsång på Skansen":

– Jag gillar ju programmet och bryr mig om det. Jag tycker det är intressant att följa och kul att de har kvar ”Stockholm i mitt hjärta”. Det är roligt. Vi har inte så många musikprogram så jag tycker det är kul att det finns, sa han till Aftonbladet.

Sanna Nielsen är gravid och laddar för Allsång på Skansen 2021

Sanna Nielsen leder även "Allsång på Skansen" 2021. Och i sommar har hon dubbel anledning att le. Hon är nämligen gravid också.

Karin Törnblom/TT

Berghagens hemliga taktiksnack med Sanna inför Allsången

Sanna Nielsen, som inför den här upplagan av "Allsång på Skansen" har avslöjat att hon är gravid, har själv berättat om sitt hemliga taktiksnack med Lasse Berghagen inför sändningarna:

– Oja, absolut, han ringer lite då och då, sa Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Och fortsatte:

– Faktiskt för några veckor sen hörde han av sig för att kolla hur det går. Vi har en jättefin kontakt, han supportar verkligen det här programmet, all-in. Jag blir superglad bara av ett sms och ibland pratar vi en stund.

– Vi har en jättefin kontakt!

Bland tidigare programledare för "Allsång på Skansen" finns Bosse Larsson, Anders Lundin, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund.

Årets säsong drar igång 29 juni. Vilka artister som uppträder blir offentligt 15 juni.

Foto: TT