Lasse Berghagens fräcka skämt om kungen: "Träffas ibland"

Lasse Berghagens fräcka pik mot kungen

I en ny intervjun berättar artisten Lasse Berghagen om kärleken till hustrun Eva – och så passar han, lite oväntat, på att pika kungen.
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!
Slå på ljud

Artisten Lasse Berghagen kallades, förr om åren, för kungen av Solliden. Men det många inte känner till är att han faktiskt träffar var riktiga kung, då och då.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Lasse om kärleken till sin hustru, Eva Berghagen. De firar nämligen 45 år som gifta i juni – precis som kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

LÄS MER: På spåret-profilen i krismöte med hovet

– Det är underbart och fantastiskt och allt funkar fortfarande. Kärleken håller i sig men jag har inget tips om hur man gör. Det är svårt att hitta just ord på hur man vårdar ett äktenskap, men man håller ihop i vått och torrt och älskar i nöd och lust. Eva har betytt oerhört mycket för mig och hon har varit mitt ständiga bollplank. Jag hade en sådan tur som träffade henne, säger han i intervjun.

Lasse Berghagen ord om kungen leder till skratt

Lasse och Eva gifte sig i Tyresö kyrka den 11 juni, 1976, och bara fem dagar senare svarade ju kungaparet ja till varandra i Storkyrkan. Någonting som reportern påtalar under intervjun.

– De fick väl inspiration av vårt bröllop. Jag träffar dem till och från och måste nog fråga kungen nästa gång hur de kom på att gifta sig precis efter oss. Han kommer nog bara titta på mig och skaka på huvudet. Haha!

Lasse Berghagen har träffat kungaparet i sitt arbete som artist och programledare, vid många tillfällen. Men det händer också att de umgås privat. Förförra sommaren åkte Eva och Lasse till exempel iväg på en båttur med kungaparet och en rad andra gemensamma vänner.

LÄS MER: Suzanne Axells känslosamma farväl i Fråga doktorn

LÄS MER: Lasse Berghagen om skilsmässan med Lill-Babs

Foto: TT