Lasse Holms möte med TV4 – avslöjar kraven inför Så mycket bättre: "Inte min grej"

Lasse Holm

Lasse Holm är en av artisterna som ska medverka i Så mycket bättre. Foto: TT

Lasse Holm har tackat ja till Så mycket bättre, men bara på grund av att hans villkor godkändes av TV4. I en intervju med Svensk Dam avslöjar han nu dessa villkor som ledde till hans medverkan i programmet.

Under förra veckan avslöjades de två första artisterna som kommer att medverka i TV4:s succéprogram Så Mycket Bättre. Det är bland annat Peg Parnevik och Eagle Eye Cherry. I Nyhetsmorgon avslöjades även den tredje deltagaren. Det var ingen mindre än artisten och låtskrivaren Lasse Holm.

Efter reklamen: 5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Slå på ljud

Klippet från bakom kulisserna på Masked Singer förvirrar – tittarna kräver svar

Cannelloni Macaroni kan bli en powerballad

Lasse har länge jobbat med musik och under hösten är han aktuell med musikalen "De´e´det här vi kallar kärlek". Musikalen bygger på flera av Lasses stora schlagerhits och kommer att ha premiär på Nöjesteatern i Malmö. Men nu kommer även artisterna i Så Mycket Bättre att kunna tolka hans låtar.

– Det vore kul att höra en twist på "Cannelloni Macaroni". Det vore faktiskt skitkul. Det kanske blir en powerballad helt plötligt, säger Lasse till Svensk Dam.

Lasse berättar att han själv ännu inte har "gått in i den ultimata processen" med hans tolkningar. Men han avslöjar att han har valt ut vilka låtar som han kommer tolka.

– Jag är inte så nervös utan mest lustfylld och inspirerad. Men det svåraste med att tolka låtarna blir att hitta ett stuk som skiljer sig från originalet, och som gör upphovsmannen eller kvinnan lycklig och glad, säger han.

Lasse Holm

Lasse har skrivit flera av våra svenska hits.

Christine Olsson

Hade egna villkor

Men Lasses medverkan var inte från början helt självklar. I en intervju med Aftonbladet berättade han att han till en början tackade nej till programmet. Men efter ett möte med produktionen fick han sina villkor godkända och kände sig trygg att medverka. Nu avslöjar Lasse för Svensk Dam vad villkoren var.

Han berättar att det tidigare har varit mycket tårar och close-up bilder på hans gråtande kollegor.

– Jag känner, nej det är inte riktigt min grej. Men nu är det mer goodwill-känsla i programmet. Man har en skön attityd, man garvar, man umgås och levererar musik. Det bara sprakar om kreativiteten och det tycker jag e kul.

"Tiden är knapp"

Men det var inte programmets upplägg som fick honom att tveka utan det var hans egna schema som stod i vägen. Med både rep inför Diggiloo-premiären, musikal och jobb med att tolka låtarna till Så mycket bättre, har gjort att Lasses schema är fullspäckat.

Lasse Holm

Förutom Så mycket bättre är han även aktuell med musikal och Diggiloo.

Kai Rehn/Aftonbladet/TT

– De villkoren var att jag tittar på min egen verklighet. Jag har ju en Diggiloo premiär 2023 och tiden är knapp. Och jag hade en viss begränsad tid att vara på Gotland. Så det var mycket små praktiska frågor som var mina villkor, berättar Lasse.

Vi är nog som många andra glada över att Lasses schema gick ihop tillslut. Nu ser vi fram emot att höra hans och resterande artisters tolkningar på Gotland i sommar.

SVT tvingas förklara sig efter bilderna i Gift vid första ögonkastet: ”Varför?”