Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Klippet från bakom kulisserna på Masked Singer förvirrar – tittarna kräver svar

25 apr, 2023, 12:30 
Ett klipp från TV4-succén Masked Singer förvirrar tittarna.
Annons

Succén Masked Singer är tillbaka i rutan för ännu en säsong. Den omåttligt populära gissningsleken engagerar återigen svenskar runt om i landet – trots att det mött några bakslag...

Nu sprids ett klipp från programmet som får tittarna att undra hur allt egentligen ligger till.

David Hellenius ärliga ord: Därför jobbar han inte ihop med RenéeBrand logo
David Hellenius ärliga ord: Därför jobbar han inte ihop med Renée

TV4:s svar efter Masked Singer-avslöjandet

Hela poängen med Masked Singer är såklart att personerna bakom maskerna ska hållas hemliga. Därför är det väldigt olyckligt att programmet nu två säsonger i rad blivit avslöjat på förhand, av anonyma listor på nätforumet Flashback.

I fjol stämde hela listan, och hittills i år stämmer de som tagit av sig maskerna överens med den nya listan.

Hur det kan ha blivit så, vet kanalen inte själva.

Annons

– Vi gör givetvis allt vi kan för att det inte ska läcka, och som alla vet är hemlighetsmakeriet något som det läggs mycket energi på i programmet. Vill man se vem som döljer sig bakom maskerna i årets säsong ska man invänta ”av med masken”-momentet i slutet av programmet, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent till Svensk Dam.

Klippet från Masked Singer väcker frågor

Programmet är förinspelat, och det är anledningen till att det faktiskt finns en risk att det läcks i förväg. En liten skara folk är på plats i studion medan masken tas av, men alla är införstådda om att det är hemligt.

Den läckta listan har givetvis förstört upplevelsen för en del tittare, och det är tydligt att många är skeptiska. I det senaste avsnittet avslöjades det att Camilla Läckberg gömde sig under Sagofen, och i programmet visades det när dottern Polly och kärleken Simon Sköld såg henne ta av sig masken på tv:n hemma.

När klippet publicerades på TV4:s sociala medier blev många förvirrade. Hur kunde de se programmet, innan det ens sänts på tv?

"Men hur funkar detta ens rent praktiskt? Simon och Polly måste ju ha sett programmet i förväg för att man ens ska kunna se reaktionen på ordinarie tid?" Skriver en användare som är full av frågor.

"För hade jag visat Masked Singer på någon annan tid än kl 20 en fredag så hade ju ungarna fattat direkt."

Foto: TT

Annons