Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér bryter långa tystnaden – avslöjar framtiden: "Om ni vågar..."

22 jul, 2023, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Lasse Kronér berättar!
Lasse Kronér berättar!

Förutom Doobidoos återkomst har det varit relativt tyst från Lasse Kronér – fram tills nu.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronér, 60, var länge en hyllad programledare, sångare och musiker.

Med sin breda göteborgska har han lett program som Doobidoo, Smartare än en femteklassare och Så ska det låta. Han var också julvärd i SVT 2008.

Lasse Kronér började som gatumusikant

Som ung trotsade han sin blygsamma karriär och ställde sig på gatorna i Göteborg som gatumusikant, innan han gick med i showgruppen Triple & Touch. Sedan dess har han tävlat med en rad namn i Melodifestivalen.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Stormen kring Lasse Kronér under metoo

Under metoo 2017 anklagades Lasse för sexuellt utnyttjande av en person i beroendeställning, samt sexuellt ofredande av en kvinnlig praktikant på SVT. Händelserna ska ha inträffat 2012-2014 och enligt polisanmälningarna handlade det bland annat om olämpliga kontakter, dels i form av sms, enligt Expressen.

Annons

Programledaren friades 2018 från alla anklagelser då förundersökningen lades ner. Efter det blev det tyst.

Avslöjar nya framtidsplanerna

Förutom programmet "The Island", så är nu Lasse Kronér tillbaka på banan igen, och enligt hans eget inlägg på Facebook är det full rulle i karriären:

"En ny show, ja faktiskt. Satte mig och skrev lite och kom fram med en underbar föreställning som jag har gjort ett par prov föreställningar av. Helt magiskt gensvar och det blev exakt så som jag hade hoppats och trott, men det lär också komma info om när det är dags för det", skriver han.

Lasse Kronér har föreläst

Lasse avslöjar också att han provat på att föreläsa – ett behov som härstammar från viljan och känslan av att behöva prova på någonting helt nytt. Vad föreläsningarna handlat om är dock ingenting han går in på.

"Så den stora glädjen när jag upptäcker att SVT från lördag kväll sänder mitt program som heter - 'Kronérs sommargäster'. Där jag bjuder in fem artistkollegor till min barndomsö. Ett program som jag älskade att göra och skapa. Och nu är det återigen dags att sända det", skriver han och fortsätter:

"Första gäst är min underbara vän Lasse Berghagen. Så där har ni att titta på tills vi ses till hösten. Fem underbara gäster under fem underbara veckor. Njut av det programmet. För det gjorde verkligen jag av att skapa det. Hoppas att ni alla har en magisk sommar och att värmen snart kommer till oss. Vi ses…Om ni vill, vågar och kan."

Annons