Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér rasar – mot Babben Larssons program: "Jag har fått nog"

26 jun, 2022, 19:00 
AvSimon Holm Stålhand

Han sparar inte på kritiken!

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronér, 58, har varit programledare för Doobidoo i all evighet. Ja, om evigheten är från 2005 så stämmer det påståendet.

Han har underhållit svenska folket sedan dess och programmet har aldrig riktigt tappat i popularitet. Programmet har en bra bit över en miljon tittare varje avsnitt som går på fredagkvällar. Trots den enorma populariteten så är inte Lasse Kronér särskilt nöjd – och rasar mot Babben Larsson och David Sundins succéprogram.

– Jag kan tycka att de är lite panikslagna. De springer på varenda boll istället för att lita på att det som fungerar faktiskt fungerar. Vi har över en och en halv miljon tittare som faktiskt sätter sig ned på fredagskvällarna även fast det finns SVT Play. Då flyttar man oss till lördagar i höst för att man ska göra något annat istället, säger Lasse Kronér till Aftonbladet och fortsätter:

Lasse Kronér
Lasse Kronér

– Tittar man på SVT:s tablå så har Stockholm gjort en sak som har fungerat de senaste trehundra åren, nu överdriver jag, men det är ”Bäst i test” och då tapetserar man med det. Vi har lika bra eller bättre tittarsiffror. Då kan jag känna att jag har fått nog. Jag gör sjuttonde säsongen i år och vi har levererat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje år, varje fredag, hela jävla säsongen.

Annons

Rasar mot förändringen

Men nu ska en förändring ske – som får Lasse Kronér att koka ännu mer.

SVT har tagit beslutet att flytta Doobidoo till lördagar i höst.

– De flyttar oss till lördagar och det kommer att göra att vi tappar en jävla massa tittare, men det må vara hänt. Det är deras kanal och deras beslut. Men kan man då ge oss något tillbaka? Jag är trött på att vi inte syns på SVT Play, vi finns inte på svt.se och vi finns inte i några trailers och billboards och så har det varit i alla tider.

Annons