Lasse Kronérs mardröm – jobbiga uppgifterna ute

Lasse Kronérs mardröm – jobbiga uppgifterna ute

Foto: TT

Nu är bakslaget ett faktum.

Så långa och korta är svenska kändisarna!
1:9

Efter reklamen: Så långa och korta är svenska kändisarna!

(1:9)

Slå på ljud

Lasse Kronér är en av våra främsta tv-ikoner, och sedan hösten 2005 är han med få avbrott ansiktet utåt för SVT:s långkörare Doobidoo.

Men trots sin plikttrogenhet känner han sig inte helt tillfreds med kanalens beslut för programmet, och nu talar siffrorna sitt klara språk.

Lasse Kronér i storbråk med SVT – hårda kritiken: ”Hål i huvudet”

Flyttade på programmet

Det var ord och inga visor när Lasse i somras i en intervju med Aftonbladet satte ner foten rejält mot SVT. Anledningen? Programmet Doobidoo som under alla år sänts på fredagar, flyttas till lördagar.

Detta för att ge plats till andra program, och Lasse Kronér kände att programmet inte fick den uppskattning som förtjänades. Doobidoo är en riktig tittarfavorit, och att flytta på det till förmån av andra program tyckte han inte om.

– Nej, men jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är och då ska bestämma vad övriga Sverige ska titta på. De har inte en jävla aning om ni frågar mig.

Lasse Kronér

Många bänkar sig framför Doobidoo, och har gjort det i alla år.

Janne Danielsson JAD

Lasse Kronér ser rött efter SVT:s plötsliga beslut: "Det är fan osannolikt"

Tittarraset ett faktum

Anledningen till Lasses starka känslor efter SVT:s beslut handlar om de konsekvenser han förmodade att bytet av dag skulle få.

– De flyttar oss till lördagar och det kommer att göra att vi tappar en jävla massa tittare, men det må vara hänt. Det är deras kanal och deras beslut. Men kan man då ge oss något tillbaka? Jag är trött på att vi inte syns på SVT Play, vi finns inte på svt.se och vi finns inte i några trailers och billboards och så har det varit i alla tider, sa han i intervjun.

Och nu har mardrömmen blivit sann. Enligt Nöjeslivet, som tagit del av siffror från MMS hade Lasse Kronér helt rätt. När TV4:s Så mycket bättre intog rutan förra veckan gjorde han ett riktigt ras i topplistan.

Från att vara etta, gicks Doobidoo om av hela tre program under lördagen, varav Så mycket bättre var ett av dem.

Foto: TT