Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér om Metoo och anklagelserna: "Oerhört förnedrande"

10 feb, 2021, 14:00 
Lasse Kronér stod anklagad för sexuellt ofredande under Metoo. Nu har han berättat sanningen om den tuffa tiden.
Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronér gick från älskad till ifrågasatt och uthängd över en natt. Han blev anklagad för sexuellt ofredande när Metoo-stormen blåste som värst och fick se sin nuna på löpsedlar i allt annat än smickrande sammanhang.

En polisutredning inleddes, men Lasse friades senare från misstankarna och förundersökningen lades ner.

Lasse Kronér talar ut om Metoo

Lasse Kronér
Lasse Kronér mådde riktigt dåligt under en period.

Nu har Lasse gästat TV4-programmet Renées brygga för att berätta om upplevelsen.

– Jag levde ju ett gott liv. Jag gick på Avenyn och fick leenden tillbaka. Och så hamnar man i en sån situation. Jag visste att jag var anklagad för något jag inte gjort. Men jag blev innesittande. Jag beställde hem mat hem, gick inte ut och handlade. Jag började knarka ostbågar och gick upp 50 kilo, säger Lasse i programmet.

Annons

Mörkret blev som värst när polisen knackade på hos honom.

– De gjorde en husrannsakan hos mig, vilket är totalt sinnesjukt. De letade efter bilder på den här kvinnan i min telefon. Och vi var tillsammans i tre år., klart som fan att jag hade bilder. De tog alla datorer och alla grejer. Jag minns ett ögonblick när jag satt hemma på en pinnstol och tittade mig omkring, allt var borta. Jag tänkte: "Vad i helvete är det som händer?" Oerhört förnedrande, säger Lasse.

"Det handlar om en unken kultur"

Samtidigt har Lasse inga problem med att se de positiva aspekterna av Metoo. Han menar att fenomenet verkligen behövdes.

– Det handlar om en unken kultur. Kvinnor blivit felbehandlade i så många år. Och för min egen del har det utkristalliserats för mig vilka mina vänner är. Jag förändrade hela mitt liv, säger Lasse.

Anklagelserna mot Lasse rubricerades som sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande. Kvinnan som framförde anklagelserna var en tidigare SVT-praktikant.

Renées brygga sänds i TV4 ikväll klockan 21.00.

Annons