Lasse Stefanz-medlemmen Anders Pettersson är död – så var hans sista tid

Anders Pettersson, Lasse Stefanz

Keyboardisten Anders Petterson har gått bort, det bekräftar Lasse Stefanz på deras Facebook. Han blev 70 år gammal.
”Med stor sorg och saknad”, skriver bandet.

Anders Pettersson var tidigare en av medlemmarna i Lasse Stefanz, men han lämnade bandet 2010, på grund av en svår sjukdom. Hans sista tid i livet spenderade han i Thailand, där han nu har somnat in på ett sjukhus.

På bandets Facebooksida uttrycker nu Lasse Stefanz-medlemmarna sin stora sorg över sin väns tragiska bortgång.

”Det är med stor sorg och saknad vi meddelar att Anders Pettersson, en kär familjemedlem, vän och f d kollega, natten mellan tisdag och onsdag efter en tids sjukdom somnade in på ett sjukhus i Thailand, landet där han tillbringade sina sista år i livet”, skriver Lasse Stefanz på Facebooksidan.

Anders Pettersson blev 70 år gammal.

Anders Pettersson hoppade av bandet 2010

Anders Petterson började spela i Lasse Stefanz år 1969. Utöver spelandet har han jobbat med LS-produktions AB, som bokar svenska dansband. Under hans tid som aktiv var han både keyboardist och dragspelare.

År 2010 hände det som inte fick hända – Anders Pettersson blev tvungen att lämna Lasse Stefanz efter en tids sjukdom. Jonas Rignell tog då över som keyboardist i bandet. Och nu har Anders somnat in för gott, ett besked som tar hårt på hela dansbands-Sverige, men kanske framför allt för bandets sångare Olle Jönsson.

Till Aftonbladet berättar Olle nu om den stora sorgen över sin tidigare spelkamrat.

– Det är en jättesorglig dag idag. Han var ju verkligen en del av hela den fantastiska historia vi fått vara med om samt både uppgångar och nedgångar. Men han hade alltid ett gott hjärta, säger Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson.

– Man kan sammanfatta det med att Anders var urtypen för en glad musikant. Och en fin kompis som jag haft sen jag slutade skolan.

Fansens stöd efter Anders Pettersons bortgång

På Facebook kryllar det nu av fans som skickar sina varmaste tankar till bandet och det är med stor sorg de minns Anders Pettersson.

”Beklagar verkligen, en otroligt trevlig och mysig kille som alltid hade glimten i ögat, tänker på anhöriga och på er i bandet, Vila i frid Anders”, skriver en person.

”Väldigt tråkigt att höra. Han var en bra musiker och en god medlem i sveriges bästa dansband. Stor sorg och saknad.”, skriver en annan.

”Vila i frid Anders nu blir det fin musik i himlen”, tillägger en tredje.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

FOTO: Richard Nilsson/Expressen