Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Leif GW i bråk med Stefan Löfven – utskällningen framför alla

03 feb, 2021, 17:00 
Leif GW Persson och Stefan Löfven
Leif GW Persson har tidigare pratat om statsminister Stefan Löfven med värme. Nu har tonen plötsligt ändrats.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Kriminologen Leif GW Persson har röstat på Socialdemokraterna sedan 1968.

– Jag tänker rösta på Socialdemokraterna till dess att jag dör – även om jag ska släpa mig till valurnan med hjälp av färdtjänst och rullator, har 75-åringen tidigare skrivit i en krönika.

Leif GW Persson och S-ledaren Stefan Löfven är mer än vänliga med varandra. Flera gånger har de träffats över frukost och i intervjuer brukar de prata gott om varandra.

– Jag tycker om honom. Vi är lite lika och har samma bakgrund, som gamla sossar, har Leif GW Persson tidigare sagt till Aftonbladet.

Men nu har kriminologens ton plötsligt ändrats. I en ny krönika är han allt annat än positiv till Stefan Löfven och regeringen.

Leif GW Persson: Brukade stötta Stefan Löfven

I november 2020 uppmanade Leif GW Persson Sveriges medborgare till att följa coronarestriktionerna.

– Är det kul? Nej, det är inte det minsta kul, men ibland får man som individ bita i det sura äpplet och till och med göra det för det allmännas bästa. Jag stöder statsministerns propåer oreserverat, sa kriminologen i Nyhetsmorgon i november 2020.

Annons

Nu, drygt tre månader senare, har Sverige börjat vaccinera mot coronaviruset och Leif GW Persson har inte fått sprutan. Något som fått 75-åringen att ilskna till.

Leif GW Perssons ilska mot Stefan Löfven och regeringen

I en ny krönika skriver Leif GW Persson att Sveriges vaccinationstakt är för långsam. Anledningen menar han är Sveriges byråkrati.

– Jämför man den svenska vaccinationsstatistiken med den för övriga länder i västvärlden måste man tyvärr konstatera att vi tillhör den femtedel av länder som lyckats sämst med att vaccinera sin befolkning.

75-åringen skriver även att han själv redan borde fått sprutan enligt Folkhälsomyndighetens vaccinationsplan som tagits fram på uppdrag av regerigen.

– Det blev jag lovad redan i december förra året av Den Svenska Regeringens Vaccinsamordnare, Richard Bergström. Ni vet den där glade och trevlige lille mannen som lovar saker i tv hela tiden som han inte ens kan hålla dagen därpå.

Leif GW Persson
Leif GW Persson tycker Sverige vaccinerar för långsamt.

I slutet av sin krönika skäller Leif GW Persson ut hela Stefan Löfvens regering.

– Fuck-You-Bergström, Fuck-You-Allihopa, förresten. Hela vägen från regeringen ner till alla era springschasar vid våra folkhälsobyråkratier.

Leif GW Persson har varit isolerad i sitt hem sedan pandemins start. I flera intervjuer har han beskrivit hur dåligt han mår av att inte gå ut.

Foto: TT

Annons