Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Leif GW:s utspel i sändning – som programledarna försöker stoppa: "Nu fick du säga ditt"

23 feb, 2024, 23:00 
Leif GW Persson skräder inte med orden i Nyhetsmorgon. Men tillslut måste programledarna rycka in.
Annons

Den folkkära kriminologen och författaren Leif GW Persson är inte känd för att linda in sina ord i bomull. Det blev tydligt när han gästade Soraya Lavasani och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon, för att diskutera Gunilla Perssons omtalade ärende hos Kronofogden.

Gunilla Perssons vilda festnatt med kungen & SilviaBrand logo
Gunilla Perssons vilda festnatt med kungen & Silvia

Gunilla Perssons skuld hos Kronofogden – det har hänt

Hollywood-frun Gunilla Persson gjorde förra veckan debut i Melodifestivalen, men det var inte bara hennes spektakulära scennummer som skapade rubriker. Mitt i glädjeyran var Perssons skuld hos Kronofogden vilt diskuterad.

Gunilla ska ha skulder på drygt 630 000 kronor, efter att ha tagit emot barnbidrag för sin dotter Erika hemma i Sverige, trots att hon bodde och verkade i USA.

– Jag kan väl säga så här, att jag är inte skyldig de pengarna. Min dotter var berättigad barnbidraget. Hon är en svensk medborgare. Vi tillbringade mycket tid i Sverige och det har varit en typ av häxjakt mot mig som person, sa Gunilla till Aftonbladet kort innan Melodifestivalen.

Annons

Gunilla har också konstaterat att hon kan betala skulden.

Efter sändning slog Kronofogden till på stjärnans hotell i Växjö, och lämnade med bland annat halsband och märkesskor till ett värde av drygt 80 tusen kronor, rapporterade Expressen. Enligt Aftonbladet har Gunilla Persson nu överklagat utmätningen och ansökan om inhibition för att sakerna inte ska säljas, då de ska tillhöra dottern Erika.

Gunilla Persson med blommor i handen
Gunilla Persson tog sig till kval i Melodifestivalen.Johan Nilsson/TT

Leif GW Persson om Gunilla Perssons skuld – stoppas av programledarna

Detta är också fallet som Leif GW Persson diskuterar i Nyhetsmorgon. Då konstaterar han att Gunillas fall inte behöver vara brottsligt.

Annons

– För att det ska vara ett bidragsbedrägeri krävs det att man har ett uppståt att lura staten på pengar, menar han.

GW anser också att myndigheten agerat helt rätt som slagit till mot Gunilla.

– Kronofogden har handlat enligt sina anvisningar. Han har inte bara handlat rätt, utan han har gjort sitt jobb.

När inslaget närmar sig sitt slut frågar Anders Pihlblad om Leif hört Gunillas låt, och han svarar nej. Pihlblad berättar då att den "svänger". Då skräder Leif inte med orden:

– Det svänger lite mycket i min smak. Jag har lite knepigt med folk som inte gör rätt för sig – och som dessutom gör ett nummer av det, så att media tycks ta det med gott humör och ytterligare bidra till deras berömmelse – sånt stör jag mig på.

Samtidigt som han pratar försöker programledarna stoppa honom, då det är dags för reklam.

– Men nu fick du säga ditt i alla fall! Men om vi ska hinna prata om några andra fall så får ni nog säga att vi strax är tillbaka, säger Soraya Lavasani.

– Ni är på hennes sida hör jag…,mumlar Leif GW Persson då.

Foto: TV4

Annons