Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif Mannerström i storbråk - gått till tingsrätten

27 apr, 2023, 19:00 
AvFelicia Plåt
Leif Mannerström
Leif är en av jurymedlemmarna i Sveriges Mästerkock. FOTO: TT

Leif Mannerström i bråk med bokförlaget.

Annons

Leif Mannerström har drivit flera kända resturanger runt om i Sverige och är har varit med och valt ut nya mästerkockar i TV4 program "Sveriges Mästerkock". Han har även själv tävlat med sina kockkunskaper i "Kockarnas kamp".

Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”Brand logo
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Svenskarna har även kunnat ta del av hans smaskiga recept i ett antal kockböcker genom åren. Bland annat har han han gett ut kockböcker med bokförlaget Arena. Men nu har Mannerström hamnat i en konflikt med förlaget.

Kräver drygt en miljon

Enligt Leif har bokförlaget inte gett honom fullt betalt för de kokböcker han har gett ut. Konflikten har pågått i flera år och det handlar om boken "Leif Mannerströms kockliv" som han gav ut 2018.

Enligt kändiskocken kom de båda parterna överens om att Arena skulle betala ut 1 300 000 kronor i arvode till Leif. Men Leif menar att bokförlaget har betalat ut 650 000 kronor för lite till honom.

Annons

Nu kräver Leif drygt en miljon kronor av bokförlaget då han även menar att bokförlaget har sålt exemplar av hans böcker utan att ge något betalt till författaren.

Går till tingsrätten

Kronofogden kopplades för en tid sedan in i fallet. Men efter att förlaget bestritt Mannerströms anspråk tar nu tingsrätten över ärendet. Men efter att bokförlaget inte gått med på Mannerströms krav har nu fallet gått upp till tingsrätten.

Aftonbladet tog kontakt med Johanna Ekberg från bokförlaget Arena som menar att Leifs anklagelser är ogrundade. Leifs talesperson meddelade också att Leif inte vill uttala sig om ärendet i nuläget.

Annons