Let's dance-jurymedlemmen har fått nog – ryter ifrån inför alla

Let's dance-jurymedlemmen har fått nog – ryter ifrån inför alla

Foto: TT

Nu har jurymedlemmen Tony Irving fått nog av alla kommentarer.

Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Det är inte bara dansarna i Let's Dance som tvingas jobba hårt och mycket vecka ut och vecka in. Juryn, som varje vecka bedömer dansparen, är en viktig del av programmet, och trion har suttit bakom jurybordet i över ett decennium.

Men det verkar inte som om alla förstår vad det egentligen är juryn gör. Nu ryter Tony Irving ifrån öppet i en video på sin Instagram, och riktar sig till alla som kritiserat honom.

"Total bullshit"

Juryn består som nästan alla tidigare år av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Den som följt Let's Dance vet att den sistnämnda, Tony, är juryns mest riviga kritiker.

I årets säsong har han stött på kritik från tittare, eftersom de anser att han bedömer dansarna orättvist. Det handlar främst om Eric Saade, där tittarna menar att Tony är onödigt hård. När Eric här om veckan dansade en quickstep fick han bara tre poäng av Tony, vilket många tyckte var orättvist.

– Det är total bullshit, svarade då Tony Irving på kritiken till Aftonbladet.

Han har sedan förklarat att han bedömer alla utifrån samma villkor, och att Erics dansbakgrund inte spelar någon roll. Lite upprättelse fick Eric också, när han fick stående ovationer avsnittet efter – även från Tony.

LÄS MER: Efter kritiken: Tony Irvings erkännande om Let's Dance-stjärnan "Hackkyckling"

Sätter ner foten

Och det verkar som att Tonys plats i juryn är en infekterad fråga. Så pass, att han i ett Instagram-inlägg valde att reda ut alla frågetecken en gång för alla. Han menar bland annat att folk ofta frågar vad han gör "egentligen", och inte tycker att hans jobb i juryn är ett riktigt jobb.

"Hej allihop, det här är Tony Irving. Bakom mig så ser ni den här stora tomma danssalen. Om ungefär en halvtimme kommer 50 personer hit för att dansa foxtrot och tango med mig för en intensivs dags danskurs.

Anledningen till att jag säger det här, är för att jag hela tiden får frågan ”Vad gör du på riktigt?” Som att sitta i Let’s Dance-juryn inte är på riktigt! Men det ÄR på riktigt! Och jo visst, jag kan dans, jag jobbar med dans hela tiden." Säger han och fortsätter, och tonen blir aningen vassare:

"Så dom av er som tycker att jag borde byta ut mina glasögon eller lära mig att dansa så jag kan kommentera Eric och dom andra på ett bättre sätt. Jag vända det på det här sättet: Jag har ett liv i dans, dans är på riktigt. Om du inte tycker om vad jag säger i programmet: TOUGH!" Avslutar han med uppeldad ton, och möts av positiva hejarop i kommentarerna.

Foto: TT

LÄS MER: Let's Dance-stjärnans fina ord till prinsparet – okända relationen

LÄS MER: Victorias oväntade möte med Let's Dance-stjärnan

LÄS MER: Här bryter Tony Irving ihop – börjar gråta i direktsändning