Let's Dance-profilens oväntade kommentar – om prins Julian

Let's Dance 2022 och Prins Julian

Foto: TT/Instagram

På prinsens ettårsdag dök en hälsning upp från oväntat håll!

Prins Julian – här är ditt första år i bilder!
0:53

Efter reklamen: Prins Julian – här är ditt första år i bilder!

(0:53)

Slå på ljud

I helgen var Mia Parnevik först att lämna årets säsong av Let's Dance. Till mångas stora besvikelse, fick tittarfavoriten bara visa upp två dansnummer innan det blivit dags att packa väskorna och åka hem till Florida igen.

Men för nio kändisar fortsätter resan. Och i år har Let's Dance kantats av lite kunglig glans! För den som missat programmet är det tyvärr inte prinsessan Sofia eller kronprissesan Victoria som gett sig ut på dansgolvet, utan någon helt annan.

Nära kopplingen till drottningen

Det är Let's Dance-deltagaren Cecilia von der Esch som är gift med juristen Fredrik von der Esch som bidrar med kungliga kopplingar. Han råkar ha en ovanligt välkänd gudmor – nämligen drottning Silvia.

Fredriks pappa och hans fru Marianne var väldigt nära vänner till kungafamiljen, och banden har hållits starka även efter pappan Hans Ulrik von der Eschs bortgång. På hans begravning medverkade bland andra drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, och sörjde sin vän.

Nu har Cecilia och Fredrik två barn tillsammans, döttrarna Fredrika och Theodora, och är gifta sedan 2020.

Grattar minsta prinsen

När prinsessan Sofia och prins Carl Philips minsting Julian fyllde ett år i lördags strömmade gratulationerna in. Det såg ut att vara ett privat firande hemma med familjen, och en glammig tårta syntes i bakgrunden.

– Vår ljuvliga Julian 1 år i dag! skrev prinsparet på Instagram på den stora dagen.

Det publicerades även två bilder på den nyblivne ettåringen, och i kommentarsfältet passade även Cecilia på att gratta lill-prinsen!

"Så söt! Grattis!" följt av tre emoji-symboler kommenterade Let's Dance-profilen.

Foto: Skärmdump/Instagram

Hur nära relation Cecilia har till Sofia och Carl Philip och deras småpojkar har vi inga uppgifter på. Men då Cecilia och maken Fredrik ofta har en inbjudan till kungliga event som födelsedagar och bröllop har de säkerligen stött på varandra i minglet!

Foto: TT/Instagram

LÄS MER: Sofias nya bilder på prins Julian 1 år – så firas han!

LÄS MER: Drottning Silvias relation till Let's Dance-profilen – oväntade kopplingen!

LÄS MER: Prins Julian får inget apanage: ”Bestämt av kungen”