Klart: Let's Dance-stjärnan hoppar av – hon ersätter i nya säsongen

20 feb, 2023, 06:02 

Nu meddelar ännu en Let's Dance-profil att det är dags att lämna programmet.

Annons

Det börjar dra ihop sig för en sprillans ny säsong av Let's Dance – och nu börjar alla detaljer inför den stundande säsongen trilla in.

Proffsdansarna är klara och så är även deltagarna. Men i uppställningen saknas ett bekant ansikte. Nu bekräftar profilen att hon hoppar av. Här är hennes ersättare.

6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!
6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!

Katja Luján Engelholm lämnar Let's Dance – trots succén

Inför varje ny säsong är det vanligt att proffsdansarna roteras. Det kan bero på olika saker, men det är inte alltid samma dansare som tilldelas varsin kändis.

Men vissa har dansarna har ju blivit nästan lika självklara att mötas av i rutan varje vecka som programledarna, eller till och med juryn.

Annons

Därför är det inte konstigt att tittarna nu är i sorg, när en av de mest omtyckta proffsdansarna meddelar att hon hoppat av.

Det handlar om Katja Luján, som haft en riktigt lyckad Let's Dance-karriär hittills. I fjol tog hon hem första platsen och glasskon tillsammans med Eric Saade. Första gången hon intog det blanka dansgolvet var 2018 tillsammans med Jon-Henrik Fjällgren, och visst dansade paret hem en seger även då.

Petra Mede och David Lindgren i semifinalen av Let's Dance 2022. I bakgrunden syns dansarna krama varandra då Marie Mandelmann åkt ut
Katja kramar om Marie Mandelmann som fick lämna i förra årets semifinal.
Annons
Katja Lujan och Eric Saade
Fjolårets superpar!

Let's Dance-profilens egna ord om avhoppet

Men denna säsong lyser hon med sin frånvaro. Likt danskollegan och bästa vännen Linn Hegdal har Katja beslutat att stå över. På Instagram motiverar hon sitt beslut:

"I år står jag över pga jobb och önskar alla stjärnor en massa lycka till. Kommer följa årets program och heja från publiken eller TV soffan" Skriver hon på Instagram.

I kommentarsfältet är många sorgsna, framför allt eftersom det är både hon och Linn som valt att lämna.

"Men åh, både du och Linn kommer vara saknade!" Skriver en tittare under Katjas avsked.

"Både du och Linn… 😢 Jag kommer verkligen, verkligen att sakna er" Kommenterar en annan.

Annons

Vilka som ersätter Katja och Linn är redan klart. TV4 publicerade i veckan en sammanställning över vilka proffsdansare som kommer delta, och bland de nya ansiktena fanns namn som Ines Stefanescu, Ida Sund och Hedvig Löfwall.

Foto: TT

Annons