Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Let's Dance–jurymedlemmens bråk med programledaren – sanningen ute efter avhoppet

17 mar, 2023, 18:00 

Nu kommer sanningen fram. Det var inte bara guld och gröna skogarna bakom kulisserna på Let's Dance.

Annons

Det är ynka dagar kvar tills en sprillans ny säsong av Let's Dance intar rutan. Äntligen får vi se vad en ny skara kändisar går för på dansgolvet – och vem som kammar hem glasskon.

Men den nya säsongen ser annorlunda ut. Petra Mede ersätts av Kristin Kaspersen, efter att hon lett programmet de senaste åren.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”Brand logo
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Tony Irvings ilska på programledaren

Kristin Kaspersen blir den sjunde Let's Dance-programledaren att inta rutan, och ersätter som sagt Petra Mede som tyvärr tvingas utebli på grund av ryggsmärtor. Petra skulle göra sin tredje säsong, men det blir alltså inte av i år.

Kristin Kaspersen i Let's Dance
Kristin har full koll på Let's Dance. Hon tog sig själv till final 2019 och vann.

Radarparet Petra Mede och David Lindgren tog över programmet 2021, efter veteranen David Hellenius och Tilde de Paula. David Hellenius är för många synonym med Let's Dance, och det är inte konstigt. Han var programledare ända sedan premiäravsnittet 2006 – fram tills 2020.

Annons

Särskilt förtjusta var tittarna i den märkliga dynamiken mellan juryordförande Tony Irving och David. I sändning fick vi se riviga meningsutbyten, sylvassa pikar, och ett och annat hån männen emellan.

En gång uttalade sig till och med Tony i pressen, när han menade att David gått för långt med ett skämt om kollegan Dermot Clemenger:

– Jag tycker att det var fel. Jag tycker att David alltid är rolig och han är en god vän med mig så jag tror att han menade det här med god vilja och som ett skämt. Men jag tycker att det var fel att göra det i programmet, sa han till Expressen 2017.

TV-bråket och dusterna skedde med glimten i ögat – eller?

Sanningen om bråket mellan Tony Irving och David Hellenius i Let's Dance

Svensk Damtidning träffar Tony Irving och ställer frågan många undrat hemma i tv-sofforna. Var det på skoj, eller var det faktiskt som det såg ut på tv?

– David och jag har en relation där vi har respekt för varandra som yrkesprofiler. Men vi är inte vänner. Under alla år vi gjorde Let's Dance, tog vi aldrig en fika tillsammans utanför studion. Även i studion, vi knappt pratade med varandra, klargör han först.

David Hellenius i Let's Dance 2006
David Hellenius i programmets begynnelse 2006.

Han berättar att David gjorde sitt jobb, och han sitt. Så någon jargong utanför kameran fanns inte.

– Men de reaktioner och skämt med varandra i programmet, det var på riktigt. Så när David blev sur på mig eller blev glad, eller tvärtom, det var verkliga händelser i real life som kom med i programmet, avslöjar Tony Irving för Svensk Dam och fortsätter:

– Så när jag sa till honom ”Var snäll och håll käften” Det var för att jag var riktigt trött för på hans babblande. Det bara blev så. Så ja, det var på riktigt.

Idag är deras relation god, och David och frun Renée Nyberg var till och med bjudna på Tony Irvings bröllop. Så visst var det på riktigt – men fanns aldrig någon dålig stämning kollegorna emellan.

Foto: TT

Annons