Beskedet innan premiären: Let's Dance-stjärnan lämnar TV4 efter alla år

08 mar, 2023, 09:00 

Jurymedlemmen har varit med i Let's Dance sedan starten. Nu väntar nya uppdrag.

Annons

Nu är det inte lång tid innan Let's Dance intar rutan igen. Kändisarna ligger i hårdträning inför premiären, och programledarna vässar sitt manus.

Mitt i Let's Dance-yran bekräftar däremot en omtyckt jurymedlem ett plötsligt kanalbyte, efter alla år på TV4.

Tre snabba med Tony Irving!
Tre snabba med Tony Irving!

Tony Irvings känslor inför premiären av Let's Dance: "Märkligt"

Att föreställa sig en säsong av Let's Dance utan Tony Irving, ja, det är nästintill omöjligt. Och det med rätta. Han var ju med och skapade programmet 2006, då som dansdirektör och juryordförande. På senare år har han tagit ett kliv tillbaka, och lämnat den större delen av ansvaret bakom sig.

Recept.se Nyhetsbrev

Efter så många år i rutan, för många en hel livstid, kanske man kan tro att han skulle tröttnat. Men Tony är minst lika spänd för den nya säsongen, som för de arton tidigare.

Annons

– Jag är väldigt glad, men det är också väldigt märkligt, säger Tony Irving till Svensk Damtidning.

Det var ju inte sjävklart att ett program om pardans skulle ta hela Sverige med storm.

– För 18 år sedan, när vi började jobba med Let's Dance, var det ingen trodde på Let's Dance. Det var en kanal som sa att de inte skulle producera Let's Dance, för svenska folket skulle inte vilja följa ett dansprogram. Sen har det bara exploderat. Att 18 år senare få sitta kvar i programmet, tycker jag är helt fantastiskt. För det är trots allt så att nästan en tredjedel av hela mitt arbetsliv har varit centrerat runt Let's Dance.

Tony Irving med armarna i kors 2006
Tony Irving 2006. Inte anande han vilken succé som väntade!

Tony Irving byter kanal – beskedet innan premiären

Tony har alltså inte tröttnat, även om han erkänner att det finns tillfällen han ifrågasatt om han verkligen ska fortsätta med programmet ett år till.

Annons

Men han håller sig kvar ett tag till. Däremot har han visst börjat kika på andra uppdrag, avslöjar han för Svensk Damtidning. Det handlar om ett just nu topphemligt projekt – på en helt ny kanal!

– Jag har ett nytt tv-program som kommer nu efter Let’s Dance, efter sommaren. Det kommer sändas på SVT, och jag är sidekick till en annan profil, säger Tony kryptiskt.

– Men det kan jag inte berätta...

I höst lämnar han alltså TV4 temporärt, men med största sannolikhet blir det Let's Dance 2024 igen.

Foto: TT

Annons