Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lill-Babs okända barn träder fram – och ber om hjälp

20 maj, 2024, 11:00 
Nu tar hon ett kliv fram.
Annons

Sex år har gått sedan den så älskade Barbro "Lill-Babs" Svensson lämnade oss, efter en tids sjukdom.

Minnet av henne lever kvar än, och sorgen och tomrummet är fortfarande stort.

Döttrarna Malin, Monica och Kristin gör allt för att hedra sin mors minne och föra arvet efter henne vidare. Nu har de ett nytt projekt på gång.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Därför syns inte Lill-Babs dotter Monica Svensson till

Lill-Babs fick tre döttrar, varav två valt ett liv i rampljuset. Kristin Kaspersen är en mångsysslande programledare, och Malin Berghagen har sysslat med både teater, tv och musik.

Annons

Den tredje dottern, Monica Svensson, är betydligt mer okänd för svenska folket. Det är hennes egna beslut, eftersom hon aldrig önskat att leva som offentlig.

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg, har hon berättat i Nyhetsmorgon.

I och med Lill-Babs bortgång har hon däremot tagit ett kliv fram, och således blivit ett mer bekant ansikte. Till exempel skrev Monica boken Vår mamma Lill-Babs ihop med systrarna.

Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen.
Kristin Kaspersen, Malin Berghagen och Monica Svensson.SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet
Annons

Lill-Babs döttrar vädjar om hjälp

Ja, i sällsynta fall syns Monica offentligt ihop med systrarna, och nu är det dags igen. I ett inlägg signerat Malin Berghagen, berättar hon att hon och systrarna Kristin och Monica behöver hjälp.

– Under juni och Juli månad kommer vi ha en liten utställning på Stenegård med några av de porträtt som gjorts av mamma genom åren. Både okända och kända artisters tavlor. Men vi har två som vi inte kan hitta konstnären på. Vi kan inte tyda namnen.

Annons

Inför utställningen behöver systrarna alltså hjälp att veta vilka konstnärerna bakom de vackra tavlorna är. I skrivande stund har inte många tips trillat in, men förhoppningsvis får systrarna hjälp på traven inför utställningen som hålls mellan den 25:e maj och 6:e juli.

Foto: TT

Annons