Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten avslöjad sju månader efter Lasse Berghagens död – har vägrat säga

17 maj, 2024, 18:30 
Lasse Berghagen
Hemligheten om Lasse Berghagen är ute – nu bekräftar SVT.
Annons

Lasse Berghagen lämnade oss den 19 oktober 2023. De flesta glömmer nog aldrig den dagen – dagen då Musik-Sverige förlorade en av sina allra, allra största.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT.

Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningenBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningen

Hemligheten om Lasse Berghagen avslöjad – SVT bekräftar

Lasse Berghagen
Lasse – så älskad!TT

Vi glömmer aldrig Lasse Berghagen. Och i sommar kommer vi att få skäl att minnas, när SVT sänder En kväll i juni. SVT har nämligen avslöjat i sin sommarpresentation att man har planerat ett hyllningsprogram i Lasses ära.

Annons

"När Sverige är som vackrast firar vi Midsommarafton och njuter av hyllningsmusik i sommarskrud till minne av Lasse Berghagen", skriver SVT i sin presentation.

Vilka artister som ska delta vill SVT inte avslöja.

– I dagsläget kan vi inte gå ut med mer information, säger Marilinn Klevhamre, kommunikationsansvarig på SVT, till Svensk Dam.

Lasse Berghagen: "Ska supa mig skitfull"

Lasse blev hyllad i TV4 kort före sin död, när TV4 sände ikonens avsnitt av Vilket liv. Lasses avsnitt bjöd på skratt, gråt och överraskningar. Bland annat plockade Renée Nyberg fram en barnkör som sjöng Teddybjörnen Fredriksson tillsammans med Lasse.

– Det är nästan för mycket att vara med om. Jag vet inte om jag ska gå hem och supa mig skitfull, sa en tagen Lasse efter programmet.

SVT:s vd Hanna Stjärne gav röst åt hela kanalens känslor i samband med Lasse gick bort.

– Lasse Berghagen hade i decennier varit en av de mest omtyckta svenska artisterna när han 1994 blev programledare för Allsång på Skansen. Han intog Allsångsscenen med sin stora låtkatalog, sin vackra röst och sin förmåga att sprida glädje och värme. Det blev tidernas kärlekshistoria, Lasse Berghagen älskade Allsång på Skansen och Allsångspubliken älskade honom, sa Hanna då.

Annons