Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lill-Babs okända dotter sökte svar – får reda på sanningen efter 47 år

23 jan, 2022, 18:10 
AvIndra Nordemar

Lill-Babs dotter Monica Svensson får äntligen svar på den stora gåtan.

Annons
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”Brand logo
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

Monica Svensson, 67, är Barbro "Lill-Babs" Svensson äldsta dotter – en person som kanske inte så många känner till.

Lill-Babs två andra döttrar, programledaren Kristin Kaspersen och skådespelaren Malin Berghagen gick i sin mammas fotspår och valde ett liv i rampljuset. Men Monica valde själv ett liv undan offentligheten och har därför stått i skuggan av sina berömda småsystrar i alla år.

Men i samband med släppet av de tre systrarnas bok "Vår mamma Lill-Babs" har hon dykt upp i både tv-rutan och i tidningar. Och nyligen kom hon över ett familjefoto som väckte frågetecken – och nu har hon ätnligen fått svar.

Lill-Babs bästa vän – okända dottern Monica Svensson

Lill-Babs var bara 16 år när hon fick Monica, och den inte alltför stora ålderskillnaden gjorde att de skapade ett alldeles särskilt band till varandra.

Annons

– När hon dog förlorade jag inte bara min mamma utan också min bästa vän. Men jag pratar fortfarande med henne varje dag och känner också av hennes närvaro, har Monica tidigare sagt till Hemmets Journal.

Året var 1955 när Monica Svensson kom till välden. Då hade Lill-Babs hunnit bli en av Sveriges kändaste personer och medier jagade henne för att få med henne i sin tidning.

I dag finns det tusentals fotografier och omslag av en ung Lill-Babs. Och nyligen kom Monica över ett foto som hon inte kunde släppa. Det rör sig om ett familjefoto som pryder ett nummer av Året Runt från 1975.

På bilden som är tagen i Järvsö ser vi Lill-Babs, mamma Brita, pappa Ragnar och Monica med sin dotter Jennifer i famnen.

Bildgåtan om Lill-Babs – nu får Monica Svensson svar

När Monica fann det 47 år gamla omslaget så var det en sak hon undrade – vem är personen bakom kameran?

Annons

För att få svar på sin fråga publicerade hon ett inlägg på Instagram med en efterlysning av fotografen – och med frågan om någon av hennes följare hade någon aning om vem det kan vara.

Engagemanget blev stort och det verkar som att de nu har funnit honom – Lennart Edling.

Han slog igenom som fotograf på 50-talet, samtidigt som Lill-Babs karriär tog fart. Han fotade många av den tidens största och Lill-Babs var en av dem som han följde genom karriären. Redan 1960 tog han sin första bild på henne som klippt i en tidstypisk frisyr.

– Pappa och Barbro var nästan jämnåriga, jobbade och lärde känna varandra och jobbade sen både i Sverige och utomlands till in på 90-talet, säger Lennarts son Christoffer Edling till Allas.

Sex år innan Lill-Babs 2018, gick han bort 2012. Men nu har i alla fall Monica äntligen fått svar på gåtan om bilden.

Lill-Babs 1960. Foto: Lennart Edling.

Foto: TT

Annons