Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Linn Svahn slår tillbaka mot ryktet: "Han är inte min pappa"

14 feb, 2021, 16:00 
Linn Svahn
Linn Svahn har fått se på när det cirkulerat en myt om vem som är hennes pappa.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 6?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 6?

Linn Svahn är en av svensk skidåknings allra största talanger. Hon har tagit två segrar i Tour de ski och ses allmänt som en sprintstjärna i vardande.

Nu är det snart dags för skid-VM, och där väntas Linn vara med och slåss om medaljerna.

Bakom succén finns en levnadsglad tjej som ofta ler brett under intervjuer – och gärna drar skämt på sin egen bekostnad.

Linn Svahn om sin familj – Gunde Svan är inte hennes pappa

Linn Svahn
Linn Svahn och Gunde Svan är INTE släkt.

Det visade hon när Expressen "konfronterade" henne med ett vida spritt rykte. Många har gjort kopplingen mellan hennes skidförmåga och hennes efternamn.

De har dragit slutsatsen att Gunde Svan är hennes pappa. Men det stämmer inte, som h:et i hennes efternamn skvallrar om.

– Nej, men jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa, har Linn sagt till Expressen.

Annons

Han är pappa till Linn Svahn

Linn Svahns pappa heter Lennart Svahn och tävlade själv som junior i skidklubben Haparanda.

– Det speglar att skidåkningen följer vissa fotspår och att det därför är så få nyanlända och ensamkommande som håller på med skidor, har Lennart sagt om släktskap och skidåkning i en intervju med Folkbladet.

Både Lennart och hans hustru Maria arbetar som lärare på Jämtlands gymnasium Wargentin. Delar av Svahn-familjen flyttade till Frösön 2015, men Linn stannade kvar i Lycksele och plugga där på skidgymnasiet.

Annons