Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lisa Nilssons hemliga kamp – vännerna i chock och sorg

16 feb, 2023, 19:00 
Lisa Nilsson

Nu har Lisa Nilsson berättat om sin hemliga, förnedrande kamp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgårdenBrand logo
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgården

Lisa Nilsson, 52, är en av Sveriges största artister genom tiderna. Hon slog igenom 1992 med albumet Himlen runt hörnet, där titelspåret snabbt blev en odödlig klassiker. Skivan sålde i 450 000 exemplar – en smått sanslös siffra.

Hon har därefter släppt en uppsjö album och medverkat i mängder av olika tv-program. Dessutom har hon skådespelat.

Lisa Nilsson avslöjar hemliga kampen

Ändå tvingas hon utkämpa en kamp, en kamp som många skulle beskriva som förnedrande.

Lisa finns nämligen på Instagram. Där har hon lyckats samla ihop 106 000 följare – men blir inte godkänd som "officiell" profil. Det innebär att bluffmakare kan skapa falska konton i Lisas namn, utan att följare kan se skillnad på bluffen och den äkta varan.

Annons

Så här skriver Lisa i ett inlägg.

"Idag skickade jag in ännu en begäran om verifiering (blå plupp) till @instagram för att de ska bekräfta att jag är jag som är jag DENLISANILSSON och ingen annan fejk-lisanilssonpffff-mjuzzick eller så..I mina ansökningar ingår alltid körkort och pass, länkar till offentlig Fb och hemsidor, biljettsajt, länk till bokningsbolag, tidningsartiklar, youtube-klipp, Wikipedia, musikvideo osv... Ändå tycker de inte att jag är tillräckligt övertygande. Vem ÄR jag?", skriver Lisa.

Vännen Alexandra Pascalidou har svarat i kommentarsfältet – och hon är arg.

"Det är helt sjukt med verifieringen", skriver Alexandra och fortsätter, riktat till de styrande på Instagram:

"Varför verifierar ni inte en av Sveriges största artister?"

"Det eskalerar"

Lisa får medhåll och stöd av flera personer i kommentarsfältet, både kändisar och civila.

I ett annat inlägg varnar hon sina följare för bluffmakarna. Hon har sett flera exempel på falska konton startade i hennes namn.

"Då detta problem eskalerar drar vi några påminnelser om rutiner: Ha alltid kritisk blick, kolla hur många följare kontot har, hur många inlägg osv. Ett konto med mkt få följare och inlägg är sannolikt inte en offentlig persons", skriver Lisa.

Annons