Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Mede skyddas under Eurovision: "Bra att jag inte vet allt"

17 apr, 2024, 13:30 
Victoria Morand
Petra Mede öppnar upp kring vad hon förväntar sig av livvakterna under Euorvision.
Annons
Petra Mede om ryggoperationen: ”Låg i sängen i 9 månader”Brand logo
Petra Mede om ryggoperationen: ”Låg i sängen i 9 månader”

Snart går stapeln av för årets största musiktävling – Eurovision Song Contest, som kommer hållas i Malmö.

Programledarna i år är inga mindre än den älskade Petra Mede som gör comeback som Eurovision-programledare tillsammans med skådespelerskan Malin Åkerman.

Men mitt i allt kommer programledaren med riktigt tråkiga nyheter.

Karin Törnblom/TT

Förberedelserna i full gång

Just nu så rustar polisen i Malmö upp för demonstrationer och oroligheter som kan komma att ske i samband med Eurovision. Polisen i Malmö kommer få förstärkning under veckan, inte bara från hela Sverige utan även från Norge och Danmark för att öka säkerheten.

Annons

Programledaren Petra Mede meddelar i en intervju med Aftonbladet att hon förväntar sig livvaktsskydd för både henne själv och Malin Åkerman.

– Jag är övertygad om och vet att det kommer vara stor säkerhet eftersom det är oroliga tider, säger hon.

Karin Törnblom/TT

Petra Mede var även programledare för Eurovision 2016 efter att Måns Zelmerlöw tog hem vinsten året innan. Hon berättar att hon ser en likhet mellan då och nu.

– 2016 var det ju också väldigt... det var ju också en tid med terrordåd över världen. Så det var ju väldigt stor säkerhet vid Globen. Vi hade ju livvakter och jag gissar att det kommer att vara på samma nivå det här året. Men ännu så länge har vi inte haft någon säkerhetsgenomgång, jag och Malin i alla fall, säger hon.

Annons

Petra Medes påverkan som programledare

Petra berättar vidare att hon inte fått några begränsningar kring vad hon får eller inte får säga – utan att man bara borde använda sitt sunda förnuft.

– Jag har väl inga restriktioner så. Jag använder mig av mitt sunda förnuft och när det gäller säkerheten är det väl bra att jag inte vet allt, men jag är övertygad om och vet att det kommer vara stor säkerhet eftersom det är oroliga tider, säger hon.

Marcus & Martinus kommer representera Sverige i Eurovision, 11 maj.Claudio Bresciani/TT

Petra Mede och Malin Åkerman kommer att programleda tre sändningar av Eurovision. Semifinalerna sänds tisdag 7 maj och torsdag 9 maj och finalen sänds lördag 11 maj, då Marcus & Martinus uppträder för Sverige.

Vi önskar dem alla ett stort lycka till!

Bild: TT

Annons