Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Lotta Engberg träder fram med problemet – efter omtalade kärleksuppbrottet

16 jun, 2024, 07:00 
Lotta Engberg
För omvärlden kom skilsmässan plötsligt, men Lotta Engberg kände att det inte gick längre. Här är hennes egna ord.
Annons
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Lotta Engberg, 61, har varit i rampljuset i över tre decennier vilket också innebär att vi fått följa henne genom olika skeenden av livet, inte minst kärlekslivet.

Här har Lotta gått från gift till skild, till gift och skild igen, innan hon till slut hittade kärleken i Mikael "Soldoktorn" Sandström, 66.

Att skilja sig som en offentlig person, vilket Lotta alltså gjort två gånger, är såklart inte helt lätt. Och i intervjuer har artisten inte hymlat med varför det inte fungerade med sitt senaste ex, Patrik.

Lotta Engbergs ord om skilsmässan

1991 träffades Lotta Engberg och Patrik Ehlersson, 60, för första gången då de båda var medlemmar i Anders Engbergs orkester.

Först uppstod en vänskap som så småningom utvecklades till kärlek och 1999 sa de "ja" till varandra och blev man och hustru.

Annons

I 16 år höll kärlekssagan innan Lotta plötsligt meddelade skilsmässan där vi också fick veta varför det inte gick längre:

– Jag och Patrik ska skiljas. Det har varit fantastiska år, men vårt förhållande har utvecklats till en djup vänskap. En vänskap vi är väldigt rädda om. Den vill vi behålla, sa Lotta då till Expressen.

Lotta och Patrik fick aldrig några gemensamma barn. Lotta hade redan två döttrar från äktenskapet med Anders Engberg, 73, och även Patrik hade barn sedan innan.

Barn som Lotta hållit kontakten med. Som hon sagt till Hälsoliv:

– Självklart har jag det. De är tre stycken och vi har jättemycket kontakt. Jag gör ingen skillnad på biologiska och bonusbarn. Här rangordnar vi inte.

Lotta Engberg: "Väldigt mycket tårar"

Även om Lotta och Patrik skildes åt som vänner var skilsmässan tuff och innebar många tårar. Lyckligtvis hade Lotta ett bra stöd runt sig:

– Det har runnit väldigt mycket tårar för mig. Jag har torkat dem, och haft väldigt många fina människor runt omkring som hjälpt mig torka dem, sa hon i samma Hälsoliv-intervju.

Och livet är oförutsägbart. Fem år efter skilsmässan gick Lotta på sin första dejt med Mikael Sandström. Resten är, som man säger, historia.

Foto: TT

Annons