Lotta på Liseberg avslutas – TV4 ger besked

Lotta Engberg

Lotta på Liseberg charmar tittarna varje sommar. Nu ger TV4 besked om framtiden.
Allt om Lotta Engberg!
Slå på ljud

Lotta Engberg har inte bara en spirande kärlekshistoria med Mikael "Soldoktorn" Sandström att tänka på! Nu i sommar har hon fått lämna sin doktors sida för att koncentrera sig på succéprogrammet Lotta på Liseberg.

Och hon har gjort det med bravur. Enligt Aftonbladet visar mätningsbyrån MMS:s siffror att den genomsnittliga tittarsiffran för de sju första avsnitten ökade jämfört med förra säsongen, från fjolårets 721 000 till 766 000 tittare.

TV4 om Lotta på Liseberg

Lotta Engberg

Lotta på Liseberg har blivit en braksuccé!

Igår sändes det sista avsnittet för 2021. Nu väntar sig alla en ny säsong nästa år - ännu en allsångssommar med Lotta! TV4 vill dock inte ge några besked kring den saken. Det gör man klart i ett mejlsvar till sajten Nöjeslivet.

– Efter säsongens slut så utvärderar vi alltid årets alla program. Vi är jättenöjda med Lotta Engberg och hela redaktionens arbete. Vi hoppas kunna återkomma med besked om framtiden för Lotta på Liseberg senare i höst, meddelar Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Det har varit en händelserik säsong. Bland de medverkande artisterna denna sommar fanns bland annat Helen Sjöholm, Kikki Danielsson, Charlotte Perrelli, Tusse och Lena Philipsson. Det fanns också en viktig skillnad gentemot 2020, då man på grund av pandemin fick spela in utan publik.

– Alla vi i produktionen och alla artister är så glada över att äntligen få möta publiken igen. Att vara på plats under Lotta på Liseberg är ju något alldeles extra, sa Åsa Bilén, projektledare och producent på Liseberg, i ett pressmeddelande.

– Som vi har längtat efter vår underbara publik! Jag har ju tänkt att får vi bara en enda person, då blir det 100 procent bättre än förra året. Nu kommer vi kunna ha 500 personer i publiken på Liseberg, så det känns som en riktig glädjebomb, sa Lotta själv.

LÄS MER: Miljonstriden i familjen Wahlgren-Ingrosso – okända syskonet

LÄS MER: Ebba Buschs kaos efter skilsmässan – riskerar förlora allt

LÄS MER: Sanningen bakom drottningbråket – kärleken stal 60 miljoner

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse