Lyssnare upprörda efter orden i Melodikrysset – produktionen tvingas pudla: "Ordentlig blunder"

Lyssnare upprörda efter orden i Melodikrysset – produktionen tvingas pudla: "Ordentlig blunder"

Foto: TT

Det är inte alltid det blev rätt...

Så långa och korta är svenska kändisarna!
1:9

Efter reklamen: Så långa och korta är svenska kändisarna!

(1:9)

Slå på ljud

Det finns få program som tagit sig in i folksjälen på samma sätt som radioprogrammet Melodikrysset. Ända sedan 1965 har det ekat från radioapparater runt om i vårt avlånga land – och verkar inte tystna i första taget.

Men även i ett så rutinerat program kan det slinka ut grodor, bokstavligt talat...

Beslutet för Eurovision song contest 2023 – aldrig tidigare hänt!

Lämnade programmet efter alla år

Vid programmets start för 57 år sedan var det Peter Granberg som guidade lyssnaren genom knepiga kryss. Programmet är ett slags frågespel, där musikrelaterade frågor ställs i etern och lyssnaren hemma fyller i rätt svar i en kryssplan. De allra skarpaste tävlar sedan om finfina priser, men det är också ett härligt tidsfördriv.

Efter 26 plikttrogna år av kluriga musikfrågor – som han dessutom konstruerat själv, lämnade Anders Eldeman i år över taktpinnen.

– Jag är nöjd på gränsen till lättad att slippa det här varje vecka. Det känns väldigt skönt och jag känner att jag verkligen har tagit rätt beslut, sa han till Aftonbladet angående sitt beslut.

Anders Eldeman

Här har han suttit i hela 26 år.

Foto: TT

Så mycket bättre-artisten förd akut till sjukhus – fansen i chock

Sveriges Radios svar på kritiken

Nu ligger det tunga ansvaret istället på Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarsons axlar, och de sköter uppdraget med bravur.

Men under lördagens sändning blev det plötsligt fel, och det uppskattades inte av lyssnarna. För att hjälpa till i de krångliga frågorna kommer programledarna gärna med ledtrådar, och när Annika Jankell gav ledtråden "däggdjur" gick det inte hem.

Svaret var nämligen groda, och grodan är ju som bekant inget däggdjur. Ett oskyldigt snedsteg, men många lyssnare blev förvirrade när ledtråden inte stämde överens med svaret.

Såhär lät det bland annat i Melodikryssets kommentarsfält efter tabben:

"Groda är inget däggdjur"

"Vi lyssnare fattar att man kan råka säga fel i direktsändning, men ska det ges ut ledtrådar är det inte sjysst om dessa är falska"

""Ännu ett däggdjur" inför v11! DÄGGDJUR??????"

"Vore högst uppskattat om ni faktagranskar manus före inspelning."

Flera gånger väljer Melodikrysset att svara på kritiken, och ber om ursäkt för missen.

"Det gör vi men här slank det igenom otroligt nog . Nej det blev en ordentlig blunder där. Men jag tror de flesta förstod frågan ändå och i snabbgenomgången blev det ju rätt iallafall" Skriver de bland annat i ett av deras många svar.

Annika Jankell

Slank visst ut en liten groda – det händer även den bästa!

Foto: TT

Foto: TT