Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magdalena Anderssons lättnad för familjen efter valet – “Jag saknar…”

16 sep, 2022, 13:30 
Magdalena Anderssons lättnad med familjen efter valet – “Jag saknar…”
Foto: TT

Äntligen får Magdalena återvända till det hon saknat allra mest!

Annons
5 saker du inte visste om Magdalena AnderssonBrand logo
5 saker du inte visste om Magdalena Andersson

Magdalena Andersson kallade till presskonferens i onsdagskväll och konstaterade att hennes tid som statsminister var slut för den här gången.

Det högra blocket fick flest mandat och statsministern som varit en del av regeringen i drygt ett år fick erkänna sig besegrad och avgå. Magdalena kommer däremot att fortsätta som Socialdemokraternas partiledare.

Magdalena Anderssons år har varit speciellt. Då Stefan Löfven avgick som statsminister i vintras fick hon ta över rodret.

Med det innebar stora förändringar – som att flytta!

Flyttade till Sagerska huset – längtade hem

När Magdalena tog sig an rollen som Sveriges statsminister innebar det också att hon skulle flytta in i Sagerska huset, den officiella residens där Sveriges statsminister bor. Det har varje statsminister sedan 1995 gjort och Magdalena skulle inte bryta den traditionen.

Efter drygt åtta månader hade hon inte börjat trivas på riktigt i den 175 kvadratmeter stora etagevåningen, detta skriver Femina.

– Nej, jag längtar hem. Jag saknar grannarnas hundar. Varje gång är den en Golden retriever som kommer fram och hälsar, säger partiledaren i en intervju för tidningen.

Magdalena Andersson har tidigare bott i en villa i Nacka tillsammans med sina två barn och maken Richard Friberg.

Vilken himla tur! Nu blir det alltså snart dags för nästa statsminister att flytta in och Magdalena får återvända till sitt kära Nacka.

Foto: TT

Annons