Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Magnus Ugglas miljonregn - osannolika beloppet!

19 jun, 2023, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Magnus Uggla
Magnus Uggla debuterade som artist 1975 med albumet Om Bobbo Viking

Magnus Ugglas miljontillgångar efter den långa och framgångsrika karriären.

Annons
10 saker du kanske inte visste om Magnus UgglaBrand logo
10 saker du kanske inte visste om Magnus Uggla

Igår firade den folkkäre artisten Magnus Uggla sin 69:e födelsedag. 1977 fick han sitt stora genombrott med låten Varning på stan och sedan dess har han hunnit blivit poddare och stor profil på sociala medier Detta har inte bara gett honom popularitet utan också en hel del pengar...

Magnus Ugglas framgångsrika karriär

Sen 1977 har Magnus Ugglas karriär varit allt ifrån spikrak mot toppen. Redan året efter Varning på stan så producerade Magnus Uggla sitt andra album, ett album som floppade och lämnade artisten med en skuld på 50 000 kronor. 1979 skulle han ta sin revansch i Melodifestivalen med bidraget Johnny the rocker. Men revanschen blev inte som tänkt då låten hamnade på en 22:a och därmed sista plats i musiktävlingen. Ett resultat som på ett märkligt sätt skulle kännas som en vinst för Ugglas framtida karriär...

Annons

För samma år som sista platsen släppte Uggla ett nytt album, albumet fick namnet Magnus Uggla band sjunger schlagers, och albumet kröntes av en stor röd stjärn-sticker med texten Sist i Melodifestivalen på framsidan. Ugglas sistaplats i melodifestivalen och hans punkiga sätt att hantera den hade gjort artisten folkkär.

Magnus Uggla Band sjunger Schlagers
Albumet Magnus Uggla band sjunger Schlager med den numera ikoniska texten om Melodifestivalen-fiaskot.

Sedan dess har Magnus Uggla släppt otroligt många populära låtar som idag kan raknas till skaran: Svenska klassiker. Han har vunnit rockbjörnen för årets manliga artist tre gånger och 2017 vann han både hederspris på Grammis samt blev invald i Swedish Music Hall of Fame.

Uggla har man också kunnat sett på fler ställen än musikscenen. Senaste åren har han vid flertalet gånger skymtats till i tv-rutan i program som Så mycket bättre, Stjärnorna på slottet och som coach i The Voice Sverige. Han har även startat igång podden Uggla & Uggla med sin dottern Agnes Uggla och så har han nästan 350 000 följare på Instagram, där han varje fredag kick-startar igång helgen med sitt numera klassiska inlägg fredagsdrinken.

Annons

Miljonregn för Magnus Uggla

Med ökad popularitet har det också kommit en ökad inkomst för Uggla. År 2021 så hade Uggla en inkomst av tjänst på 2,7 miljoner kronor, skriver Nyheter24. Utöver det är han verksam i två andra bolag, först är det Uggla Music AB som har tillgångar på 22 miljoner kronor samt hans Aktiebolag Guldoch med tillgångar på 64, 5 miljoner kronor. Sammanlagt med årets lön uppkommer Ugglas tillgångar alltså till ett värde av 89,2 miljoner kronor.

Den där skulden på 50 000 kronor från 1978 har artisten med andra ord nog haft råd att betala av vid det här laget...

Annons