Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagen förkrossad efter beskedet om arvet: "Satt i trappan och hulkade"

21 maj, 2023, 13:00 

Malin Berghagen tvingades ta emot ett tufft besked.

Annons

Det var en sorglig dag när Barbro "Lill-Babs" Svensson lämnade jordelivet 2018, 80 år gammal. Än idag sörjs hon av hela svenska folket, och de såklart av tre döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson.

En plats som Lill-Babs höll varmt om hjärtat är Järvsö, där tillbringade hon stora delar av sitt liv. Nu går mellanbarnet i hennes fotspår, men det blev en tuff resa dit.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagens problem med släktgården

I december i fjol meddelade Malin Berghagen att hon tänkt köpa en gård i Järvsö. Hon hyrde den tills vidare, i väntan på att köpet skulle gå igenom. Där hade hon storslagna planer – Malin ville renovera ladan för att kunna ägna sig åt sin passion där, hålla i yogakurser.

Annons

Det var inte heller vilken gård som helst, den har funnits i familjen i många, många år.

– Gården är en släktgård till mig och har varit i samma familj sedan 1864. Min mormor växte upp på gården bredvid, skrev Malin på sin blogg.

En riktig släktklenod, som hon nu bestämt sig för att "ärva" och låta leva vidare.

Men planerna gick inte i lås. I april berättade hon att omständigheter gjort att hon inte kommer kunna köpa gården förrän 2024. Drömmen gick i kras.

– Det är så otroligt tråkigt och jag har typ gråtit floder men det är som det är, skrev hon då.

Lill-Babs med döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen i knät 1973
Järvsö är en viktig plats för familjen. Här är Lill-Babs med Kristin och Malin vid hemmet i Järvsö 1973.

Vändningen för Malin Berghagen efter tuffa tiden

Men nu kommer ett glädjebesked. I ett nytt inlägg på sin blogg tar Malin oss igenom den kämpiga resan fram tills idag – för nu är gården hennes. Hon berättar om hur förkrossad hon varit, och hon sökte stöd hos fästmannen Martin.

Annons

– En dag när Martin förklarat för femte gången hur situationen var brast allt för mig. Jag satt i trappan och hulkade och han förstod ingenting, skriver hon och fortsätter:

– Och sekunden senare har han händerna på mina axlar och drar mig till sig, omfamnar mig och säger ” Älskling det är inte det att du inte vill eller förstår, du sörjer.”

Malin berättar transparent om den omtumlande tiden. Hur hon försökte släppa taget och låta det som skulle hända, hända. Malin började fundera över gården och vems dröm det egentligen var – och släppte tanken på den.

Det följde en tid av fundering och omvärdering när det kom till den älskade familjegården i Järvsö. Och så plötsligt kom vändningen, när de minst anade det:

– Så mitt i allt det där, när jag och Martin landat i vår sanning men också kunskapen vi fått av att stanna upp och se vad som var viktigt, löste sig allt till slut. Gården blev vår!!! Under den senaste månaden har allt fallit på plats och universum hade rätt. Vi hade för bråttom.

Vilken stark historia!

Foto: TT

Annons