Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen indragna i konflikt – arvet efter Lill-Babs

16 okt, 2023, 12:30 
Kristin Kaspersen, Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen är mitt i en stor konflikt. Nu sätter båda systrarna ord på sina känslor.
Annons
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagen, 57, och Kristin Kaspersen, 54, kommer ifrån en minst sagt speciell familj som alltid varit i rampljuset.

Båda delar ju kändismamman Lill-Babs och har varsin kändispappa, Lasse Berghagen och den norska fotbollspelaren Kjell Kasperen.

Så Malin och Kristin har alltid varit i händelsernas centrum. Mitt i all det hektiska har Järvsö blivit särskilt viktigt för dem.

Men det är också här, kring deras favoritplats, som de nu uppdagas en konflikt.

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen om arvet

När Lill-Babs gick bort för fem år sedan lämnade hon bland annat sitt hus i Järvsö bakom sig som döttrarna ärvt tillsammans.

Så i dag delar Malin, Kristin och den äldsta systern Monica Svensson på huset som de renoverat en hel del.

Annons

Malin har även köpt en egen fastighet i Järvsö som funnits i familjen sedan 1800-talet och som har ett stort sentimentalt värde för henne:

– Gården är en släktgård till mig och har varit i samma familj sedan 1864. Min mormor växte upp på gården bredvid, har hon tidigare skrivit på sin blogg.

Så Järvsö är nära förknippat med mamma Lill-Babs och familjearv för Malin och Kristin. Därför är det inte konstigt att de blir upprörda när platsen de älskar så mycket kan förändras till det - i deras värld - sämre.

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen sätter ner foten

På Instagram sätter Malin och Kristin ord på sina känslor. Båda har publicerat samma inlägg där de utrycker sitt missnöje över ett förslag från Ljusdal kommun.

Annons

Allt handlar om att kommunen vill bygga 40 fastigheter kring ett naturområde som kallas Kramsta som systrarna vill bevara som det är:

"Varför man inte istället bygger på plan mark fattar jag inte. Där jag sitter på bilden har jag suttit så många gånger och njutit av stillheten. Nu kommer bilar åka hem och till jobbet. Granne med mig, @kaspersen och @monicasvensson_ ", går att läsa i inlägget.

Texten fortsätter:

"Tur att inte mamma lever för hon hade blivit så ledsen. Demokrati är så himla vackert. Där folket får vara med och bestämma. Ska bli intressant i morgon måndag och höra om allas röster blir hörda. För då är mötet på @jarvsobaden kl 18.00".

I kommentarsfälten tackar många systrarna för att de uppmärksammar frågan.

Foto: TT

Annons