Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Malin Berghagens beslut för enorma arvet – pappa Lasses gripande önskan

18 jun, 2024, 11:00 
Malin Berghagen öppnar upp om det enorma arvet.
Annons

Malin Berghagen har uppfyllt en av sina stora drömmar. Numera bor hon växelvis i Stockholm och sitt älskade Järvsö, efter att hon lagt vantarna på en gammal släktgård.

Men resan dit har varit kantad av både toppar och dalar. Nu berättar hon om beslutet.

Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningenBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningen

Malin Berghagens beslut för enorma arvet – blir känslosam

Järvsö är ju en plats som ligger familjen Svensson/Berghagen varmt om hjärtat. Det var ju här Lill-Babs tillbringade den största delen av sitt liv, och här hon fördes till sista vilan.

Annons

Därför är det inte konstigt att det var just Järvsö som kallade när Malin började längta efter ett liv på landet, ihop med kärleken Martin.

Och så dök ju plötsligt gården upp, som är något av ett släktarv:

– Det var mer gården som hittade oss. Jag har släkt och familj i Järvsö och de som skulle sälja är avlägsna släktingar. Vi hade spritt ryktet att vi letade efter en gård och de som sålde ville bara sälja till en släkting. Min mormor växte upp i gården bredvid, berättar Malin för Leva och Bo.

Redan nu har Malin lagt ned hjärta och själ på gården, och de har både renoverat och uppfyllt sin dröm att bedriva yoga-verksamhet i den tillhörande ladan för besökare.

Annons

Det är precis allt hon önskat:

– När jag igår kväll kom in i ladan och såg hur en av mina deltagare, som valt att tälta på gården, satt och mediterade i yogasalen medan kaminen sprakade, fick jag tårar i ögonen, skrev en känslosam Malin på Instagram nyligen.

Malin Berghagen om pappa Lasses önskan

Ja, Malin och Martin har stora förhoppningar och drömmar när det kommer till släktgårdens framtid. Och det är tydligt att det är mycket känslor inblandade.I intervjun med Leva och Bo berättar Malin att hennes pappa Lasse Berghagen, som gick bort i oktober i fjol, inte fick möjlighet att besöka gården.

Annons

Han hade också en önskan att göra samma sak:

– Pappa sa hela tiden att jag levde hans dröm. Han var väldigt glad över att jag köpte gården. Han hann aldrig komma dit, men vi hade många Facetime-samtal där han gick med till vattenfallet. Min faster och hennes man var här och ringde och berättade för honom, säger Malin till sajten.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagen.Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Foto: TT

Annons