Malous besked om framtiden på TV4: ”Gör på mitt sätt”

15 nov, 2022, 12:00 
AvIbraheem Alsalman
Foto: Margareta Bloom Sandebaeck.

Nu berättar den folkkära programledaren om tuffa tiden och framtiden på TV4.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriär
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Malou von Sivers behöver knappat en presentation.

Tv-profilen har skrivit böcker, intervjuat internationella makthavare som Nelson Mandela och Kofi Annan och juste – det var även hon som en gång i tiden startade Nyhetsmorgon, som då hette "Gomorron" tillsammans med Bengt Magnusson.

I oktober kunde Svensk Damtidning avslöja att Malou kommer att göra comeback i Nyhetsmorgon vid tre tillfällen. Något som hon själv bekräftade och utvecklade i en längre intervju.

– Som sagt så blir det ett gästspel, men det har varit många upprörda känslor och frågor sen jag slutade med Malou Efter tio och därför känns det väldigt kul att plocka in några tittarfavoriter i Nyhetsmorgon Söndag. Men mitt huvudfokus kommer ju förstås vara mitt nya program "Malou Möter" som jag gör samtidigt, har Malou sagt tidigare.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Malous framtidsbesked i TV4 – ärliga orden: “Det blev tufft”

Det tre tillfällen där hon programleder Nyhetsmorgon är 30 oktober (redan varit), 27 november och 4 december!

Malou von Sivers, som nästa år fyller 70 år, har varit med länge och vet det mesta om medie- och tv-branschen. Samtidigt medger hon att det tar på krafterna att vara igång så många år. På frågan om hon har saknat Nyhetsmorgon öppnar Malou upp sig och ger ett ärligt svar.

Vad fick dig att tacka ja till att göra comeback i Nyhetsmorgon?

– Kanske för att jag ofta saknar Malou Efter tio. Det var ett svårt beslut att sluta efter 16 år, men samtidigt blev det tufft att köra 200 timmar direktsända timmar om året. När ledningen frågade om jag ville återuppta mitt intervjuprogram Malou möter så blev det lättare att fatta beslutet, säger hon och ger även ett besked om framtiden:

– Den här hösten planerar vi längre intervjuer både svenska och internationella. Numera är det mycket svårare än när jag började eftersom det finns så många olika plattformar. Men det blir samtal som jag gör på mitt sätt.

Annons

Kan du bjuda på ett namn redan nu?

– (Skratt), nej det kan jag inte. Men det finns naturligtvis en önskelista.

– Det kommer bli sex intervjuer utspridda över hösten, och sen lika många under våren, säger Malou von Sivers till Svensk Damtidning.

Annons