Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mamman bryter tystnaden för första gången efter tragiska dödsfallet: "Han ler"

03 aug, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Anki Lidén bryter tystnaden om Aviciis tragiska dödsfall.

Annons
Stora sprickan mellan Christian Bauer och Pernillas pappaBrand logo
Stora sprickan mellan Christian Bauer och Pernillas pappa

Avicii, eller som han egentligen heter, Tim Bergling, slog igenom med dunder och brak 2010 med hitlåten "Levels". Därefter pekade karriären rakt uppåt och Avicii blev en av världens allra främsta DJ:s. Han åkte på världsturnéer och spelade flera gånger i Sverige. Samtidigt samarbetade han med flera världsstjärnor som Madonna och Sia.

Men Tim Bergling gick tragiskt bort under våren 2018 i Oman i Mellanöstern. Han hittades död i sitt hotellrum.

Avicii var otroligt framgångsrik och reste världen över med sin musik. Han var även en vän till Prins Carl Philip och prinsessan Sofia och prinsparet tog förstås hans död otroligt hårt.

“Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom”, sa prinsparet i ett gemensamt uttalande efter att den sorgliga nyheten hade nått omvärlden.

Anki Lidéns sorg efter Aviciis död

Sedan dess har familjens sorg varit stor. Men mamma Anki Lidén har varit tyst - fram till nu. För i en lång och känslosam intervju med Tidningen Vi berättar hon om sonens betydelse. Ibland blir sorgen så stor att hon inte kan stå upp.

Annons

–Benen bar inte. Första året hände det ofta, med tiden alltmer sällan, men fortfarande..., säger Anki Lidén.

Anki Lidén berättar vidare att det har nu gått fyra år sedan något gick sönder i henne. Föräldrarna anade att sonen inte mådde bra på slutet och att han hade förändrats. Tim Bergling hade blivit inbunden, slutat äta och inte varit sig själv. Anki Lidén och Klas Bergling försökte boka en resa ner till Oman – men de hann aldrig fram innan allt var försent.

– Jag hoppas en dag få drömma om Tim som jag drömmer om min syster Marianne. Att Tim och jag är nära och att han ler det där varma leendet, som en hälsning om att allt är bra.

Annons