Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Maria Forsblom i tårar – berättar om speciella upplevelsen

12 feb, 2024, 18:30 
Vendela Lönnqvist
TT, TV4/Nyhetsmorgon
Det var en mycket speciell upplevelse för Maria Forsblom.
Annons

Det många kanske inte vet är att Maria Forsblom, 37, arbetat på TV4 sedan högstadiet.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Maria Forsbloms karriär på TV4

Foten in fick hon genom en praktikplats och fortsatte sedan jobba extra på kanalen under gymnasiet.

Under sina år har hon tagit sig an roller som studiovärdinna, scripta och reporter. Idag har hon befordrats till fast programledare på "Nyhetsmorgon".

– Just det här att ha gått från en roll till en annan, till en tredje och sedan en fjärde, det är det nog ganska få som har gjort, säger Maria Forsblom till Svensk Damtidning och fortsätter:

– De flesta har kommit in som programledare från dag ett, eller kanske gått från reporter till programledare. Så ganska få har haft så många olika roller inom produktionen.

Annons

Förutom sin roll som programledare för "Nyhetsmorgon" är Maria idag aktuell med programmet "Drömkåkar".

Filip och Fredriks nya film

Eftersom Maria varit trogen medievärlden sedan sina ungdomsår, är det inte så konstigt att hon skaffat många vänner i branschen på vägen.

Två av dessa är Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som är aktuella med filmen "Den sista resan" med premiär 1 mars.

Filmen är ett personligt porträtt, producerat av programledarduon, där tittarna får följa med Filip, Fredrik och Filips pappa Lars på en resa till Frankrike för att väcka Lars livsgnista till liv igen.

– Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ”sista konversation” med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen. Saker kan lätt bli en självuppfyllande profetia, säger Filip Hammar och fortsätter:

– Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen.

Maria Forsblom i tårar efter filmen

Enligt Nordisk Film är porträttet "en hjärtevärmande och rolig feelgoodfilm om vad som händer när en far-och-son-relation byter skepnad och hur vänskapen med sin bästa vän kan få en ny innebörd när man närmar sig 50."

Annons

– När den här processen var i sin linda, så sa vår producent Lars Beckung att ”man vill göra en film, där biobesökarna när de lämnar salongen vill ringa sin mamma eller pappa”. Jag hoppas vi har lyckats med det. För man kan aldrig höra av sig till sina nära och kära för mycket!, säger Filip vidare.

Och att lämnas berörd var någonting som Maria fick känna på.

I en story på Instagram berättar hon att hon precis har fått se "Den sista resan" – och tårarna var ett faktum.

En berörd Maria!
Instagram

"När tårarna torkats vittar fortfarande glansiga ögon om att @larsfiliphammar och @fwikingsson gjort en väldigt fin, rörande och tänkvärd film om åldrande och relationen till ens föräldrar! Skrattade också en hel del ska tilläggas. Ser fram emot veckans besök i Köping där Filip och hans föräldrar tar emot. Reportaget visas längre fram i Nyhetsmorgon", skriver Maria.

Annons